αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑZapier: Η startup που δίνει στους εργαζομένους της 10.000 δολάρια για να μετακομίσουν οπουδήποτε θέλουν στον κόσμο

Zapier: Η startup που δίνει στους εργαζομένους της 10.000 δολάρια για να μετακομίσουν οπουδήποτε θέλουν στον κόσμο

Η Bay Area στο Σαν Φρανσίκο είναι μια από τις περιοχές με τους πιο χαρούμενους κατοίκους, σύμφωνα με έρευνες. Αλλά είναι και ένα πολύ ακριβό μέρος για να μείνεις. Κάτι που φαίνεται να το έχει καταλάβει καλά, η Zapier. Μια από τις χιλιάδες καινοτόμες επιχειρήσεις που έχουν έδρα εκεί. Οι ιδρυτές της, μετακόμισαν αρχικά εκεί για να μπουν στον διάσημο startup accelerator Y Combinator.

Η τεχνολογική εταιρία που βοηθά περισσότερους από 1 εκατ. χρήστες να «συνδιάσουν» διαφορετικές εφαρμογές για να εργαστούν, έχει αυτή τη στιγμή πάνω από 80 εργαζομένους. Και είναι ο ορισμός της εταιρίας που… δουλεύει από απόσταση. Τόσο οι 3 ιδρυτές όσο και οι άλλοι υπάλληλοι, δεν εργάζονται αναγκαστικά από ένα σταθερό μέρος κάθε ημέρα.

Το ακόμα καλύτερο δεν σας το έχουμε πει όμως ακόμα. Μέσα στον Μάρτιο η Zapier παρουσίασε ένα de-location package, που αφορά τους νέους εργαζομένους. Σύμφωνα με αυτό, αν ένας νέος που εντάσεται στην εταιρία θέλει να εργαστεί από ένα άλλο μέρος στον κόσμο, γιατί δεν αντέχει το υψηλό κόστος ζωής στο Σαν Φρανσίσκο ή γιατί απλά η πόλη… δεν είναι του γούστου του, μπορεί να το πράξει. Και η εταιρία θα πληρώνει 10.000 δολάρια για να καλύψει τα όποια έξοδα του, για τους 3 πρώτους μήνες. Με την μόνη προηπόθεση, ότι ο ενδιαφερόμενος θα υπογράψει συμβόλαιο 1 έτους με την επιχείρηση.

Φυσικά, η εταιρία χρησιμοποιεί όλα τα τεχνολογικά μέσα έτσι ώστε να συντονίζει την ομάδα της, που είναι διασκορπισμένη σε πολλά μέρη. Είναι στην καθημερινότητα τους πράγματα όπως οι τηλεδιασκέψεις ή άλλα εργαλεία μέσω ίτνερνετ.

«Όταν ξεκινήσαμε να προσλαμβάνουμε, είχαμε μόλις έρθει στο Σαν Φρανσίσκο» λέει ο CEO της Zapier, Wade Foster, στο inc.com.

«Δεν είχαμε χρήματα για να αντέξουμε τους μισθούς εδώ. Επίσης, δεν είχαμε τις τοπικές επαφές που χρειάζονταν έτσι ώστε να βρούμε προσωπικό» λέει ο ίδιος. Έτσι οι Wade Foster, Bryan Helmig και Mike Knoop (φωτο), αναζήτησαν εργαζομένους από τις επαφές που είχαν στις Midwest Πολιτείες, από όπου κατάγονταν. Κάπως έτσι, ξεκίνησε να αναπτύσεται το πλάνο με την εργασία εξ αποστάσεως, το οποίο πήγε πολύ καλά.

Φτάνοντας μέχρι το de-location package που περιγράφεται παραπάνω. Κάτι που είναι και προς ώφελος της εταιρίας. Αφού έτσι μπορεί να κάνει πιο εύκολα προσλήψεις, να βρει ταλέντα σε διάφορα μέρη, και παράλληλα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να είναι χαρούμενοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − ten =