αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑXiaomi: «Μεγαλώσαμε γρήγορα και κάναμε λάθη»

Xiaomi: «Μεγαλώσαμε γρήγορα και κάναμε λάθη»

Η Xiaomi είναι σχετικά μικρή σε ηλικία εταιρία, κάθε χρόνο όμως ενημέρωνε για τα νούμερα των πωλήσεών της το κοινό. Αυτή την παράδοση την καταργεί μη ανακοινώνοντας τις πωλήσεις του 2016, με τον CEO και συνιδρυτή Lei Jun να δηλώνει πως η εταιρία έχει μεγαλώσει τόσο γρήγορα που δε βλέπει την ανάγκη να δημοσιοποιεί τις πωλήσεις πλέον.

Η Xiaomi δημιουργήθηκε πριν 6 χρόνια στην Κίνα και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους “παίκτες” smartphone στον κόσμο, με σημαντικό μερίδιο εντός Κίνας και σχέδια για παγκόσμια επέκταση. Το 2015 ανακοίνωσε πως πούλησε πάνω από 70 εκατομμύρια συσκευές, η γρήγορη ανάπτυξή της όμως την οδήγησε και σε λάθη, όπως παραδέχτηκε ο Lei σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους.

«Τα πρώτα χρόνια βιαστήκαμε πολύ. Δημιουργήσαμε ένα θαύμα θυσιάζοντας όμως την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Πρέπει να επιβραδύνουμε, να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς και να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη για το μακροπρόθεσμο μέλλον» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Όπως τονίζει το unboxholics.com, η εταιρία εδώ και καιρό διαφοροποιεί τα είδη των προϊόντων που παράγει, έτσι ώστε να μη στηρίζεται αποκλειστικά στα smartphones για τα έσοδά της, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει την είσοδό της σε επικερδείς αγορές όπως οι ΗΠΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twelve =