αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑXiaomi: Ετοιμάζει κινητό με… αφαιρούμενη οθόνη (Εικόνες)

Xiaomi: Ετοιμάζει κινητό με… αφαιρούμενη οθόνη (Εικόνες)

Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει πολλές αναφορές που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαιτεί την αφαίρεση των φορτιστών από το κουτί των smartphones και τον εξαναγκασμό των κατασκευαστών στη δημιουργία έξυπνων τηλεφώνων με αφαιρούμενες μπαταρίες. Ωστόσο, η Xiaomi προσεγγίζει το όλο θέμα υπό διαφορετική οπτική, τουλάχιστον όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του “προβλήματος”.

Smartphone με αφαιρούμενη οθόνη

Το LetsGoDigital ανακάλυψε μία πατέντα, η οποία δημοσιεύθηκε από την China National Intellectual Property Administration σήμερα 4 Αυγούστου του 2020 και δείχνει ένα Xiaomi smartphone με αφαιρούμενη οθόνη.

Στην πατέντα παρουσιάζεται μία συσκευή η οποία αποτελείται από δύο διαφορετικά κομμάτια. Από τη μία έχουμε το κύριο σώμα και από την άλλη την οθόνη, η οποία έχει δική της πηγή ενέργειας διότι λειτουργεί και αυτόνομα.

Xiaomi Removable Display Patent

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το κύριο σώμα του smartphone της Xiaomi διαθέτει διπλά ηχεία, θύρα USB type-C, τις κύριες κάμερες, τα κουμπιά, ακόμα και τη selfie, η οποία σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι under-display κάμερα και κρύβεται κάτω από την αφαιρούμενη οθόνη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο παράξενα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουμε δει να καταθέτει η Xiaomi και φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο να δούμε σύντομα αυτό το smartphone στα ράφια των καταστημάτων.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − six =