αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑXωρίς εισόδημα θα μείνουν πάνω από 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό- Το μπλέξιμο με τον ΟΑΕΔ

Xωρίς εισόδημα θα μείνουν πάνω από 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό- Το μπλέξιμο με τον ΟΑΕΔ

Οριστικά χωρίς εισόδημα θα μείνουν πάνω από 85.000 εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού. Αιτία οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες του υπουργείου Εργασίας που άφησαν εκτός αποζημίωσης ειδικού σκοπού αυτούς τους εργαζόμενους, αλλά ταυτόχρονα δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα άμεσης ένταξής τους στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, σημειώνει το asfalistiko.gr.

Όπως ενημερώθηκε επίσημα από τον Οργανισμό το σωματείο των εργαζομένων στον τουρισμό του Ηρακλείου Κρήτης, απαιτούνται 90 ημέρες (!) για την έκδοση του εν λόγω επιδόματος. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών υπέβαλλαν τα σχετικά δικαιολογητικά τον Οκτώβριο, γίνεται σαφές ότι δεν αναμένονται οι πρώτες πληρωμές του επιδόματος, πριν από τον Ιανουάριο του νέου έτους. Άρα, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα ξεμείνουν χωρίς εισόδημα, μέσα στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη…

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) για τις απορριπτικές αποφάσεις που βγαίνουν από τους κατά τόπους ΟΑΕΔ στα αιτήματα των εργαζομένων για ένταξη στο επίδομα ανεργίας!

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι πως η υπηρεσία δεν βλέπει στο σύστημα τα ένσημα από την αναστολή σύμβασης και απορρίπτει τις αιτήσεις.

Δεν υπάρχει ακόμα και τώρα ενημέρωση στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ότι φέτος χρειάζονται 50 ένσημα για επιδότηση.

Μάλιστα, εργαζόμενες που είναι έγκυες δεν μπορούν να πάρουν τα επιδόματα που τους αναλογούν γιατί δεν φαίνονται ένσημα ακόμα από την αναστολή σύμβασης! Η ΠΟΕΕΤ καταγγέλλει αυτό το τεράστιο αλαλούμ και ζητάει (επιτέλους) από το επιτελικό κράτος να δώσει λύση στο πρόβλημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =