αρχικηVIRALXθες στάλθηκαν 1 εκατομμύριο SMS για άθληση μετά τις 21:00

Xθες στάλθηκαν 1 εκατομμύριο SMS για άθληση μετά τις 21:00

Την αποκάλυψη ότι χθες στάλθηκαν μετά τις 21:00 πάνω από ένα εκατομμύριο SMS από πολίτες που επικαλούνταν ατομική άθληση για να βγουν από το σπίτι, έκανε ο Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ενώ υπενθύμισε ότι το πρόστιμο έχει αυξηθεί στα 300 ευρώ, από 150 ευρώ προηγουμένως.

Κληθείς να σχολιάσει την αυξημένη κίνηση στους δρόμους σημείωσε ότι αρκετές δραστηριότητες, όπως τα δημοτικά σχολεία, παραμένουν ανοικτά.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα, να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του. Αλλά και να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες: επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Όπως ανέφερε, «για άλλη μια φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική, ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν. Αλλά και κρατική επαγρύπνηση, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων».

Το Σάββατο, πρώτη ημέρα ισχύος των νέων μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, έκανε γνωστό ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα συνολικού ύψους 29.250 ευρώ, κυρίως για μη χρήση μάσκας και SMS, καθώς και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε δε «ανεύθυνες συμπεριφορές με πρόσκληση σε συγχρωτισμό, όπως η διοργάνωση πάρτι σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού, εντοπίζονται και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες ποινές».

Η κορύφωση του αριθμού των συμπολιτών μας που θα νοσηλευθούν στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «θα αυξάνει το επόμενο δεκαήμερο. Από εκεί και πέρα ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αρχίσει να υποχωρεί. Πιο γρήγορα θα δούμε αποφόρτιση των κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα και θα ακολουθήσει η αποφόρτωση και στις άλλες περιοχές της χώρας. Σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα μέτρα για να μην έχουμε παράταση του Lockdown. Αν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, δεν θα χρειαστούν πιο σκληρά μέτρα».

Πηγή: euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − one =