αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑWSJ: Οι «τρικλοποδιές» της κυβέρνησης στις αποκρατικοποιήσεις του Ελληνικού και του ΟΛΠ κρατούν μακριά τους επενδυτές

WSJ: Οι «τρικλοποδιές» της κυβέρνησης στις αποκρατικοποιήσεις του Ελληνικού και του ΟΛΠ κρατούν μακριά τους επενδυτές

Τα μπρος -πίσω της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αποτέλεσαν το αντικείμενο εκτενούς άρθρου που δημοσιεύεται στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal. Ειδικότερα στο άρθρο περιγράφονται διεξοδικά οι κλαυθμοί του υπουργού Υποδομών για τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και οι «τρικλοποδιές» των διαφόρων υπουργών στις αποκρατικοποιήσεις του ΟΛΠ και της έκτασης της πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Ο τίτλος του άρθρου άλλωστε είναι ενδεικτικός του ύφους του: «Τι εκτροχιάζει το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων; H ίδια η κυβέρνηση».

Το άρθρο ξεκινάει με αναφορά στην ευχή που εξέφρασε για αποτυχία του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, τις πρώτες ημέρες που ο ίδιος ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα. Σημειώνει όμως ότι ο κ. Σπίρτζης υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων «με μεγάλη δόση πόνου», όπως είπε ο ίδιος με τρεμάμενη φωνή στους Ελληνες δημοσιογράφους. Πάντως αναφέρει ότι ο ίδιος ο υπουργός πρόσφατα καθησύχασε τα μέλη της πλειοψηφίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι για τα περιουσιακά στοιχεία που μεταφέρονται στο νέο υπερταμείο «μόνον ο ίδιος ο Χριστός» θα ενδιαφερόταν.

Στο άρθρο τονίζεται η αποτυχία του προγράμματος να φέρει τα προϋπολογιζόμενα έσοδα και σημειώνει ότι στην πενταετία 2011-2016 τα έσοδα δεν ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ. Επίσης τα έσοδα την περίοδο 2011-2015 ανήλθαν σε μόλις 3 δισ. ευρώ, αντί 50 δισ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά. Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη και στις προσπάθειες των υπουργών Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να τορπιλίσουν την τελευταία στιγμή τις αποκρατικοποιήσεις του ΟΛΠ και του Ελληνικού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπουργοί επιχειρούν να δώσουν την εντύπωση ότι παλεύουν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την αποτροπή τους.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =