αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Work and Holiday Visa»: Είσαι 18- 30 ετών; Μπορείς να ταξιδέψεις για 1 χρόνο στην Αυστραλία, συνδυάζοντας διακοπές και δουλειά

«Work and Holiday Visa»: Είσαι 18- 30 ετών; Μπορείς να ταξιδέψεις για 1 χρόνο στην Αυστραλία, συνδυάζοντας διακοπές και δουλειά

“Από σήμερα, 1η Ιουλίου 2019, ισχύει το πρόγραμμα κινητικότητας των νέων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Work and Holiday Visa” (Θεωρήσεις για Διακοπές με δικαίωμα Εργασίας), που κάθε χρόνο θα αφορά από πεντακόσια παιδιά των δύο χωρών” ανακοίνωσε σήμερα με δήλωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας για τη σημασία της συμφωνίας αυτής, ο κ. Κουίκ επισημαίνει πως θα δίνεται κάθε χρόνο σε 500 νέους, από 18 έως 30 ετών, των δύο χωρών η μοναδική ευκαιρία να μπορούν να συνδυάσουν για ένα ολόκληρο χρόνο, νέες εμπειρίες σε Ελλάδα και Αυστραλία, αντίστοιχα. Συνδυάζοντας διακοπές και επαγγελματικές δράσεις, προσέθεσε.

Στη δήλωση του, ο υφυπουργός Εξωτερικών τονίζει πως ήταν από τα πρώτα θέματα που δρομολόγησε, όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του και σημείωσε πως το είχε υποσχεθεί στην πρώτη του επίσκεψη στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας, αλλά και στις συζητήσεις που είχε με την αυστραλιανή κυβέρνηση στην Καμπέρα.

Έκανε επίσης γνωστό πως προχθές στο Σύδνεϋ, στο περιθώριο της ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής David Coleman, με τον οποίο συζητήσε τις τελευταίες λεπτομέρειες, διαπιστώνοντας ότι ξεπερνώντας πολλα γραφειοκρατικά εμπόδια, δεν υπάρχει πλέον καμιά εκκρεμότητα για να γίνει η επίσημη έναρξη.

Ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σε πλαίσιο με τις σημαίες των δύο χωρών, υπάρχουν όλες οι σχετικές χρηστικές λεπτομέρειες. Το πλαίσιο αυτό είναι συνδεδεμένο και με το αντίστοιχο του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστραλίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =