αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑWiliot: Αυτή η εταιρία έφτιαξε Bluetooth chip που δεν χρειάζεται μπαταρία. Συλλέγει ενέργεια από ραδιοσυχνότητες

Wiliot: Αυτή η εταιρία έφτιαξε Bluetooth chip που δεν χρειάζεται μπαταρία. Συλλέγει ενέργεια από ραδιοσυχνότητες

Ένα σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο του Internet of things, δηλαδή το να γίνουν οι περισσότερες συσκευές -και όχι μόνο- έξυπνες και να επικοινωνούν μεταξύ τους, είναι ο περιορισμός που μας θέτει η τροφοδοσία τους.

Η Wiliot, εταιρία παραγωγής ημιαγωγών με έδρα το Ισραήλ κατάφερε να βρει χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας μεταξύ των επενδυτών εταιρίες όπως η Samsung και η Amazon, γιατί κατάφερε να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ενέργεια που υπάρχει γύρω μας.

Δημιούργησε ένα χαμηλού κόστους αισθητήρα Bluetooth σε μέγεθος αυτοκόλλητου που διαθέτει έναν επεξεργαστή ARM και τροφοδοτείται αποκλειστικά από την ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων που υπάρχουν ήδη σχεδόν σε κάθε χώρο, δηλαδή του wi-fi, του bluetooth και της κινητής τηλεφωνίας.

Το chip μπορεί να μετρήσει βάρος και θερμοκρασία και είναι σε θέση να στείλει κρυπτογραφημένες πληροφορίες μέσω bluetooth σε απόσταση 3 μέτρων.

Ένας αισθητήρας θα μπορεί να σας δίνει συνεχή ενημέρωση για το που ακριβώς βρίσκεται το πακέτο που παραγγείλατε, να καταλαβαίνει πότε αδειάζει το γάλα στο ψυγείο και να παραγγέλνει αυτόματα άλλο, ή να σας προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία του πλυντηρίου είναι πολύ υψηλή για το ρούχο που τοποθετήσατε.

Αυτές θα μπορούσαν να είναι μερικές από τις εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Η εταιρία αναμένει την ευρεία κυκλοφορία αυτών των chip το 2020.

Πηγή: Rewird.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 5 =