αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWeWork: Από την εκρηκτική επιτυχία στην πτώχευση

WeWork: Από την εκρηκτική επιτυχία στην πτώχευση

Η επιχείρηση WeWork κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ, μια κίνηση που ήρθε ως συνέχεια της καθοδικής πορείας των τελευταίων χρόνων για την συνεργαζόμενη εταιρεία.

Η εταιρεία ανέφερε οικονομικές υποχρεώσεις έως και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που υπέβαλλε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϊ.

Η κατάθεση αίτησης πτώχευσης παρέχει στην WeWork νομική προστασία από τους πιστωτές της και περισσότερα εργαλεία για διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτες.

Η WeWork έγινε γνωστή παγκοσμίως για την ενοικίαση επαγγελματικών χώρων και γραφείων με ευέλικτους όρους σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, θεωρούνταν το μέλλον του γραφείου.

«Η WeWork Inc. και ορισμένες από τις θυγατρικές της υπέβαλαν αίτηση προστασίας σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ και σκοπεύουν να υποβάλουν διαδικασίες αναγνώρισης στον Καναδά», ανέφερε η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της WeWork, Ντέιβιντ Τόλεϊ, δήλωσε ότι «είμαι βαθιά ευγνώμων για την υποστήριξη των χρηματοοικονομικών μετόχων μας καθώς εργαζόμαστε μαζί για να ενισχύσουμε τη κεφαλαιακή μας δομή και να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία μέσω της συμφωνίας υποστήριξης αναδιάρθρωσης».

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να επενδύσουμε στα προϊόντα, τις υπηρεσίες μας και την -παγκόσμιας κλάσης- ομάδα εργαζομένων μας για να υποστηρίξουμε την κοινότητά μας», πρόσθεσε.

Η ζήτηση για κοινή χρήση χώρων γραφείων από την WeWork χτυπήθηκε μετά από μια καταστροφική προσπάθεια το 2019 να συγκεντρώσει χρήματα σε μια δημόσια καταχώριση που έπληξε τη φήμη της και οδήγησε στην εκδίωξη του συνιδρυτή της Adam Neumann.

Η πανδημία που ακολούθησε οδήγησε σε κλείσιμο πολλών γραφείων σε όλο τον κόσμο, με τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η WeWork έχασε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, επιβαρυμένη από τα έξοδα λειτουργίας των γραφείων της, καθώς και από άλλα έξοδα.

Η εταιρεία προσπαθεί να πουλήσει μέρη της επιχείρησής της και πιέζει να κλείσει επαγγελματικούς χώρους ή να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους μακροχρόνιων μισθώσεων και χρεών.

Τον περασμένο μήνα, καθώς αυτές οι συζητήσεις εντάθηκαν, η WeWork ανακοίνωσε στους επενδυτές ότι δεν θα πραγματοποιούσε πληρωμές για τα δάνειά της.

Η WeWork, που ιδρύθηκε το 2010, ισχυρίστηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ότι έχει περισσότερες από 700 επαγγελματικούς χώρους σε όλο τον κόσμο και περίπου 730.000 μέλη.

Οι επενδυτές αποτιμούσαν την εταιρεία σε περίπου 47 δισεκατομμύρια δολάρια στο απόγειό της στις αρχές του 2019.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 17 =