αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑWashington Post: O Elon Musk θα απολύσει το 75% των εργαζομένων του Twitter

Washington Post: O Elon Musk θα απολύσει το 75% των εργαζομένων του Twitter

Σε απολύσεις- γίγας αναμένεται να προχωρήσει ο Elon Musk, αν πάρει στα χέρια του το Twitter. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, ο Elon Musk εξήγγειλε στους επενδυτές της εταιρίας ότι θα απολύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Twitter, μόλις φυσικά ολοκληρωθεί το deal-μαμούθ των $44 δισεκατομμυρίων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα απολύσει σχεδόν το 75% των υπαλλήλων του Twitter που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 7.500 άτομα, αφήνοντας την εταιρία με ένα βασικό προσωπικό που θα είναι λίγο πάνω από τα 2.000 άτομα.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται έγγραφα και ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Όπως τονίζει το άρθρο της Washington Post, το πλάνο αυτό πιθανότατα να έχει σημαντική επίπτωση στην ικανότητα του Twitter να ελέγχει το περιεχόμενο για τυχόν ακαταλληλότητες και να το προστατεύει από κρίσεις ασφαλείας.

Ενώ αναμένονταν περικοπές θέσεων εργασίας ανεξάρτητα από την πώληση, το μέγεθος των σχεδιαζόμενων περικοπών του Mussk είναι πολύ πιο ακραίο από οτιδήποτε είχε σχεδιάσει το Twitter. Ο ίδιος ο Musk έχει αναφερθεί στην ανάγκη απομάκρυνσης μέρους του προσωπικού της εταιρείας στο παρελθόν, αλλά δεν είχε δώσει συγκεκριμένο αριθμό – τουλάχιστον όχι δημόσια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 14 =