αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWashington Post: Κανείς δεν θέλει να είναι στο γραφείο… τις Παρασκευές. Μόλις το 30% των εργαζομένων δηλώνει παρών την συγκεκριμένη ημέρα

Washington Post: Κανείς δεν θέλει να είναι στο γραφείο… τις Παρασκευές. Μόλις το 30% των εργαζομένων δηλώνει παρών την συγκεκριμένη ημέρα

«Κανείς δεν θέλει να είναι στο γραφείο τις Παρασκευές». Αυτός είναι ο τίτλος σε ρεπορτάζ της Washington Post, με το αμερικανικό μέσο να παραθέτει το νέο σκηνικό που έχει δημιουργηθεί: Mόλις το 30% των εργαζομένων σε γραφείο, εμφανίστηκε στη δουλειά τις Παρασκευές του Ιουνίου, σύμφωνα με την εταιρεία Kastle Systems, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας κτιρίων για 2.600 κτίρια στις ΗΠΑ.

Η ημέρα με την δεύτερη χαμηλότερη προσέλευση είναι η Δευτέρα (41%).

Όλα αυτά ενώ το υβριδικό μοντέλο εργασίας γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο. Πρόκειται για ένα μοντέλο κατά το οποίο ο εργαζόμενος δουλεύει κάποιες ημέρες από το γραφείο, και κάποιες άλλες remote.

Με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, όλο και περισσότεροι εργοδότες πάνε προς αυτό το μοντέλο. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι ακόμα σίγουροι ως προς το αν θα υιοθετήσουν ένα «remote end to the week» ή θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν τους εργαζόμενους στο γραφείο.

Κάποιοι πάντως το πάνε ένα βήμα παρακάτω: Αρκετές startups και τεχνολογικές εταιρείες έχουν αρχίσει να καταργούν εντελώς την δουλειά τις Παρασκευές. Η διάσημη πλατφόρμα Crowdfunding Kickstarter και το online κατάστημα ThredUp είναι ανάμεσα στον μικρό αλλά αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που προχωρούν στο μοντέλο τετραήμερης εργασίας, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη.

Τα στελέχη της Bolt, μιας checkout technology εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, άρχισαν να πειραματίζονται με τις «Παρασκευές χωρίς δουλειά» το περασμένο καλοκαίρι και γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είχαν βρει μια «φόρμουλα νίκης». Οι εργαζόμενοι ήταν πιο παραγωγικοί από πριν, και επέστρεφαν στη δουλειά τις Δευτέρες με νέο ενθουσιασμό. Τον Ιανουάριο, η εταιρία άλλαξε μόνιμα το μοντέλο της σε τετραήμερη εβδομάδα εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια πάντως, και στην Ελλάδα βλέπουμε δειλά- δειλά αρκετές εταιρίες να πειραματίζονται με τέτοια μοντέλα εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 8 =