αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWarren Buffett: Όταν τελικά φτάνουμε στο τέλος της ζωής μας, υπάρχει μόνο 1 πράγμα ως μέτρο επιτυχίας

Warren Buffett: Όταν τελικά φτάνουμε στο τέλος της ζωής μας, υπάρχει μόνο 1 πράγμα ως μέτρο επιτυχίας

Για τον Warren Buffett έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν επενδυτή που έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη πορεία. Και είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Στα 91 του πλέον, έχει αρκετά χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες να παραθέσει.

Στη βιογραφία της για τον Buffett, «The Snowball: Warren Buffett and the Business of Life», η συγγραφέας Alice Schroeder γράφει για την εποχή που ο Buffett έκανε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Οι μαθητές τον ρώτησαν για τον ορισμό του για την επιτυχία. Η απάντηση του δεν είχε να κάνει με τα χρήματα ή την επαγγελματική καταξίωση.

«Όταν πλησιάζετε στο τέλος της ζωής σας, το μόνο μέτρο επιτυχίας σας θα πρέπει να είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλατε να σας αγαπούν και όντως σας αγαπούν», απάντησε.

«Αν φτάσεις στην ηλικία μου στη ζωή και κανείς δεν έχει καλή γνώμη για εσένα, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλος είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός, η ζωή σου είναι μια καταστροφή», εξήγησε ο διάσημος επενδυτής.

«Το πρόβλημα με την αγάπη είναι ότι δεν είναι… προς πώληση», είπε ο Buffett στους νέους σε εκείνη την ομιλία. «Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις αγάπη είναι να είσαι αξιαγάπητος. Είναι πολύ ενοχλητικό αν έχεις πολλά χρήματα. Θα θέλατε να μπορούσατε να γράψετε μια επιταγή: Θα αγοράσω αγάπη αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Αλλά δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Όσο περισσότερο δίνεις αγάπη, τόσο περισσότερο παίρνεις», καταλλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =