αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWarren Buffett: Τα Bitcoins είναι άχρηστα. Εδώ είναι τα 2 πράγματα στα οποία θα επένδυα σήμερα

Warren Buffett: Τα Bitcoins είναι άχρηστα. Εδώ είναι τα 2 πράγματα στα οποία θα επένδυα σήμερα

Οι συζητήσεις γύρω από τα κρυπτονομίσματα καλά κρατούν. Ένας άνθρωπος που δεν τα εμπιστεύεται καθόλου, είναι ο Warren Buffett.

Όπως σημειώνει το finance.yahoo.com, ο διάσημος επενδυτής στην περσινή ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway είχε πει ότι, ενώ δεν γνωρίζει εάν το bitcoin θα πάει προς τα πάνω ή προς τα κάτω στο μέλλον, ο ίδιος είναι σχεδόν σίγουρος πως «δεν παράγει κάτι». Και αυτός είναι ο λόγος που ο ίδιος δεν έχει στην κατοχή του bitcoin.

«Εάν μου λέγατε ότι έχετε όλα τα bitcoins του κόσμου και μου τα δίνεται για 25 δολάρια, δεν θα τα έπαιρνα επειδή, τι θα έκανα με αυτά;», διερωτήθηκε. «Θα έπρεπε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να τα πουλήσω πίσω σε σας. Δεν θα χρησιμεύσουν σε κάτι».

Αντί για το bitcoin, ο Buffett αναφέρθηκε σε δύο πράγματα τα οποία θα αγόραζε εάν του δινόταν η ευκαιρία:

1- Αγροτικές εκτάσεις, ένα απτό περιουσιακό στοιχεία που παράγει τρόφιμα.

2- Διαμερίσματα. Είτε η οικονομία ανθεί είτε βρίσκεται σε ύφεση, οι άνθρωποι χρειάζονται ένα μέρος για να ζήσουν. Και με τις τιμές των ακινήτων να αυξάνονται σε δυσβάσταχτα επίπεδα σε πολλές περιοχές, η ενοικίαση έχει γίνει η μόνη επιλογή για πολλούς ανθρώπους.

«Εάν μου λέγατε, με τόκο 1% σε όλα τα χωράφια των ΗΠΑ, δώσε μας 25 δισ. δολάρια, θα σας έκοβα σήμερα την επιταγή», είπε ο θρυλικός επενδυτής. Το ίδιο ισχύει και για τα διαμερίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O 24χρονος Έλληνας που δούλευε στα McDonald’s και τώρα είναι businessman στην λίστα του Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 6 =