αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWarren Buffett: Οι 3 κανόνες που εφάρμοσα και με οδήγησαν στην επιτυχία

Warren Buffett: Οι 3 κανόνες που εφάρμοσα και με οδήγησαν στην επιτυχία

Για τον Warren Buffett έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για έναν επενδυτή που έχει καταγράψει την δική του πετυχημένη πορεία. Και είναι σταθερά μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Στα 92 του πλέον, έχει αρκετά χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες να παραθέσει.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει 3 κανόνες που εφαρμόζει ο διάσημος επενδυτής. Και τον οδηγούν στην επιτυχία.

Κάνε έξυπνες επιλογές

«Πρέπει να κάνετε πολύ λίγα πράγματα σωστά στη ζωή σας, αρκεί να μην κάνετε πάρα πολλά πράγματα λάθος» έχει πει.

Αυτό σημαίνει ότι το να κάνετε καλές, έξυπνες επιλογές κάθε μέρα είναι το κλειδί. Ας το παραδεχτούμε, όλοι έχουν αποτύχει κάποια στιγμή, κάποιοι πιο θεαματικά από άλλους- και είναι βέβαιο ότι θα ξανασυμβεί.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις αποτυχίες σας, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε καλές αποφάσεις στο δρόμο προς την επιτυχία. Αυτή ήταν η συμβουλή του Buffett για δεκαετίες και έκανε θαύματα.

Κάνε παρέα με εξυπνότερους ανθρώπους από εσάς

Ο Buffett έχει τονίσει τη σημασία της καθοδήγησης στην εξέλιξη της καριερας. Μέσα από την μακρά διαδρομή του, ο Buffett έχει καταλάβει ότι πρέπει να κάνεις παρέα με ανθρώπους καλύτερους από εσένα. Έτσι θα πάρεις ώθηση προς τα εμπρός. Αντίθετα, αν κάνεις παρέα με άτομα χειρότερα από εσένα. αργά ή γρήγορα θα βαλτώσεις.

Τα άτομα που επιλέγετε να έχετε κοντά σας, θα παίξουν ρόλο για την εξέλιξη της καριέρας σας. Όταν επιλέγετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλύτερα και εξυπνότερα άτομα, τότε μαθαίνετε τις συνήθειες και τις πρακτικές που τους οδήγησαν την επιτυχία, απορροφάτε τις γνώσεις τους και γίνεστε καλύτεροι και εξυπνότεροι.

Από την άλλη, αν περνάτε χρόνο με αναβλητικούς, απαισιόδοξους ανθρώπους που παραπονιούνται συνεχώς, με την πάροδο του χρόνου θα γίνετε σαν αυτούς, περιορίζοντας σοβαρά την επιτυχία σας. Εδώ είναι οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει να έχεις κοντά σου.

Επενδύστε στην ανάπτυξη σας

Κάποτε είχε δώσει συγκεκριμένη… επενδυτική συμβουλή. Δεν είπε: «Ρίξτε όλα τα χρήματά σας σε χρυσό ή bitcoin». Όχι, συμβούλεψε να επενδύσεις σε κάτι που μπορεί ο καθένας, ανεξάρτητα από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Τι είναι αυτό; Ο εαυτός σου!

Το να επενδύσεις στον εαυτό σου είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Οτιδήποτε βελτιώνει τα δικά σας ταλέντα.

Αυτό δεν είναι απλώς μια κουβέντα από έναν δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα. Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του Buffett είναι ότι μαθαίνει και βελτιώνεται συνεχώς. Ο Charlie Munger, ο αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway, είπε κάποτε για τον Buffett:

Ο Warren Buffett έχει γίνει πολύ καλύτερος επενδυτής από την ημέρα που τον γνώρισα, το ίδιο και εγώ. Αν είχαμε ”παγώσει” σε οποιοδήποτε στάδιο, με τη γνώση που είχαμε, το ρεκόρ θα ήταν πολύ χειρότερο από ό,τι είναι. Το παιχνίδι λοιπόν είναι να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και δεν νομίζω ότι θα συνεχίσουν να μαθαίνουν οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η διαδικασία μάθησης.

Η δια βίου στρατηγική του Buffett είναι κάτι που έχει ακολουθήσει σταθερά: Πηγαίνει για ύπνο λίγο πιο έξυπνος κάθε μέρα. Το έχει εφαρμόσει αυτό κατά τη διάρκεια της ζωής του για να αποκτήσει ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τώρα μπορείς και εσύ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το MIT δίνει δωρεάν και online αυτά τα 136 μαθήματα του (Λίστα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =