αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWarren Buffett: «Ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου…»

Warren Buffett: «Ελπίζω να είμαι εδώ και του χρόνου…»

Έχει κλείσει τα 93 έτη και έχασε μέσα στην περασμένη χρονιά τον πιστό του συνεργάτη και συνοδοιπόρο στο επιχειρείν, Τσάρλι Μάνγκερ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών. Αλλά ο Γουόρεν Μπάφετ εξακολουθεί να έχει απόλυτη διαύγεια, να πραγματοποιεί επενδυτικές επιλογές, που παρακολουθούν στενά οι traders ανά τον κόσμο και να κρατάει γερά το τιμόνι της Berkshire Hathaway.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είναι ένας άνθρωπος που έχει πλήρη συναίσθηση της θνητότητάς του. Αυτό διεφάνη και στις δηλώσεις που έκανε κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων – την πρώτη στην οποία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις μόνος, χωρίς να έχει στο πλευρό του τον Μάνγκερ.

Ο Μπάφετ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC, έκλεισε τη συνάντησή του με τους μετόχους, με την ακόλουθη φράση: «Ελπίζω όχι μόνο να έρθετε και την επόμενη χρονιά. Ελπίζω να είμαι και εγώ εδώ την επόμενη χρονιά».

Παρόλα αυτά είχε φροντίσει να καθησυχάσει τους επενδυτές νωρίτερα, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει σχέδιο διαδοχής του και συνέχειας της εταιρείας. Αποκάλυψε μάλιστα για πρώτη φορά ότι ο Γκρεγκ Άμπελ, τον οποίο έχει ήδη επιλέξει ως διάδοχο, στο εξής θα λαμβάνει τις πιο σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις.

Ο χρόνος…

Σε παλαιότερη δήλωση του, ο διάσημος επενδυτής έχει ξανά αναφερθεί στον χρόνο ο οποίος… δεν γυρνάει πίσω. «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», έχει πει ο Warren Buffett.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =