αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑVoyager: Πριν 44 χρόνια η NASA έστειλε ένα μήνυμα προς εξωγήινους πολιτισμούς. Τι εμπεριέχει αυτό και που βρίσκεται σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Voyager: Πριν 44 χρόνια η NASA έστειλε ένα μήνυμα προς εξωγήινους πολιτισμούς. Τι εμπεριέχει αυτό και που βρίσκεται σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποιοι ίσως το γνωρίζετε. Το Voyager I είναι ένα μη επανδρωμένο διαπλανητικό διαστημόπλοιο της NASA που εκτοξεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1977, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ. Βασική του αποστολή είναι να μεταφέρει πληροφορίες και μηνύματα προς εξωγήινους πολιτισμούς που ίσως θα συναντήσει στην διαδρομή του. Πληροφορίες που αφορούν την ζωή στη Γη.

Που βρίσκεται σήμερα; Όπως σημειώνεται στη Wikipedia, τον Ιανουάριο του 2021 το Βόγιατζερ 1 απείχε από τη Γη περίπου 22,7 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα ή 152 AU όντας το πιο απομακρυσμένο από τη Γη αντικείμενο ανθρώπινης κατασκευής. Η ταχύτητά του είναι περίπου 3,6 AU (ισοδυναμεί με 600 εκατομ. χλμ.) τον χρόνο εν συγκρίσει με τον Ήλιο. Δηλαδή σε σχέση με τον Ήλιο η ταχύτητά του είναι περίπου 17 χλμ. το δευτερόλεπτο.

Η αποστολή του σκάφους εκτιμάται πώς θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2025 όταν πια η γεννήτρια ραδιοϊσοτόπων με την οποία είναι εξοπλισμένο δε θα μπορεί να παραγάγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει κανένα όργανό του.

Όπως διαβάζουμε στο site του Ιδρύματος Ευγενίδου, κάθε Voyager (έχουν εκτοξευτεί δύο) μεταφέρει από έναν χάλκινο επιχρυσωμένο δίσκο 12 ιντσών, στον οποίο είναι καταγεγραμμένο ένα μήνυμα της ανθρωπότητας προς κάθε άλλη νοημοσύνη, που πιθανόν υπάρχει εκεί έξω. Στους επιχρυσωμένους δίσκους των δύο Voyager έχουν καταγραφεί ήχοι και εικόνες από τη Γη, όπως καλωσορίσματα σε 55 γλώσσες, ήχοι της φύσης και αποσπάσματα 27 μουσικών συνθέσεων, καθώς και η θέση του Ήλιου στον Γαλαξία μας σε σχέση με 14 γνωστούς πάλσαρ. Στους δίσκους αυτούς έχει τοποθετηθεί από μία ραδιενεργή πηγή, η οποία θα επιτρέψει σ’ εκείνον που πιθανώς τους ανακαλύψει να υπολογίσει το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την εκτόξευσή τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του Business Insider:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − twelve =