αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑVivo: Αυτά είναι τα 3 trends στις φωτογραφίες που θα κυριαρχήσουν το 2023

Vivo: Αυτά είναι τα 3 trends στις φωτογραφίες που θα κυριαρχήσουν το 2023

Η vivo παρουσίασε τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν την φωτογραφία το 2023, αποδεικνύοντας ότι παραμένει πιστή στην υπόσχεσή της για καινοτόμα τεχνολογία. H συνεργασία με την ZEISS βασίζεται σε γερά θεμέλια, ενώ οι δύο εταιρίες δουλεύουν μαζί έχοντας έναν κοινό στόχο: Να αναπτύξουν περαιτέρω αλλά και να τελειοποιήσουν την φωτογραφία από smartphone.

Οι πιο διαδεδομένες αναζητήσεις γύρω από την φωτογραφία και τα κινητά τηλέφωνα, είναι αυτές της νυχτερινής λήψης, της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων αισθητήρων και των φακών υψηλής ακρίβειας. Αυτό που κατάφερε η vivo μέσω της συνεργασίας με την ZEISS, είναι να μετατρέψει αυτές τις λειτουργίες σε βιώσιμες τάσεις που θα αλλάξουν την συμπεριφορά του χρήστη μακροπρόθεσμα.

  • Trend #1 – «Τέλεια λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού»

Φακοί σε συνεργασία με ZEISS (οπτική απόδοση με διαφανή επένδυση –  Τ* coating)

Η επιθυμία των καταναλωτών για έμφαση στην λεπτομέρεια, οδήγησε τις vivo & ZEISS στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος από κάμερες. Πλέον, η λεπτομέρεια στην λήψη επιταχύνεται, συνδυάζοντας υλικά από γυαλί και πλαστικό υψηλής ποιότητας. Αυτή η αλλαγή στο υλικό του φακού, βελτιώνει τον αριθμό Abbe με αποτέλεσμα να προσφέρει μια δυνατή ποιότητα στην λήψη.

Ωστόσο, το «μυστικό» της τέλειας νυχτερινής λήψης βρίσκεται στο σύστημα αισθητήρα 1 ίντσας και chip που έχουν αναπτύξει οι δύο εταιρίες:

Αισθητήρας 1 ίντσας

Το μέγεθος των αισθητήρων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της βιομηχανίας smartphone. Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα,  βελτιώνεται σημαντικά η λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς ο αριθμός pixel απλώνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται καταγραφή και επεξεργασία περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την εικόνα.

Αλγόριθμος και Chip

Ο αλγόριθμος που υπάρχει πίσω από τα χαρακτηριστικά της εικόνας είναι υπεύθυνος για την υψηλή ποιότητα λήψης αλλά και για τις νέες δυνατότητες στην επεξεργασία της εικόνας. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του συστήματος απεικόνισης είναι ότι διαθέτει έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο μείωσης θορύβου που βοηθά το κύριο τσιπ να παράγει πιο καθαρές εικόνες σε νυχτερινά τοπία. Το συγκεκριμένο τσιπ, μειώνει το εφέ θολώματος σε μια φωτογραφία που έχει κίνηση, ενώ οι τόνοι τις εικόνας βελτιστοποιούνται χάρη σε έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο HDR, που προσθέτει μια φυσικότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

  • Trend #2 – Επιτρέποντας τις φιλοδοξίες του χρήστη για Καλλιτεχνικό Αποτέλεσμα και Design.

Χαρακτηριστικό των vivo smartphones είναι η  λειτουργία ZEISS Cine-Flare Portrait που δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό εφέ κλασικής ταινίας. Ωστόσο, οι δύο εταιρίες θέλησαν να αναδιαμορφώσουν αυτή την δυνατότητα, επιτρέποντας πλέον στους καταναλωτές να εκφράσουν ελευθέρα την δημιουργικότητα τους. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να τονίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας αλλάζοντας την θέση του φωτός, παίζοντας ταυτόχρονα με διαφορετικά σχήματα και διαθέσεις.

  • Trend #3 – Περισσότερο Ρεαλιστική και Φυσική Λήψη

Επαγγελματική Κάμερα Πορτραίτου 50 mm

Σε πολλές περιπτώσεις, η λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών απαιτεί συγκεκριμένους φακούς κάμερας αλλά και δεξιότητες με πρόσθετο επαγγελματικό εξοπλισμό. Αυτός είναι ο λόγος που η vivo θέλησε να προσφέρει την σωστή τεχνολογία στον τελικό καταναλωτή , που θα φέρει υψηλή απόδοση και θα επιτρέπει την  εύκολη λήψη  μοναδικών φωτογραφιών.

Η vivo σε συνεργασία με την ZEISS , εισήγαγε τον φακό 50mm που είναι  πιο ευέλικτος στην δημιουργία λήψεων, καθώς το οπτικό του πεδίο βρίσκεται πολύ κοντά με το οπτικό πεδίο του ανθρώπινου ματιού. Αυτή η δυνατότητα, προσδίδει φυσικότητα, προσφέροντας εξαιρετική λήψη ακόμα και σε απόσταση 1-2 μέτρων. Επιπλέον, ο φακός 50mm διαθέτει υψηλό άνοιγμα που προσθέτει περισσότερο φως στον αισθητήρα, επιτρέποντας εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις ή λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

###

Σχετικά με την vivo

H vivo είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δημιουργεί εξαιρετικά προϊόντα που βασίζονται στην σχεδιαστική αξία και στην δημιουργία έξυπνων συσκευών που προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες. Στόχος της εταιρίας είναι να δημιουργήσει μια γέφυρα μεταξύ των ανθρώπων και του ψηφιακού κόσμου. Μέσω της μοναδικής δημιουργικότητας που παρέχει στους χρήστες, η vivo προσφέρει μια ολοένα πιο βολική ζωή στον κόσμο των φορητών και των ψηφιακών συσκευών. Μένοντας πιστή στις αξίες της που περιλαμβάνουν τον όρο Benfen, την χρηστοκεντρική προσέγγιση, την αξία του σχεδιασμού, την συνεχή μάθηση και το ομαδικό πνεύμα, η vivo έχει εφαρμόσει μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με το όραμα να εξελιχθεί σε μια πιο υγιή και βιώσιμη εταιρείας παγκόσμιας εμβέλειας.

Εκτός από την προσαρμογή της στα τοπικά δεδομένα για την παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών, η vivo υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο κεντρικών γραφείων στο Shenzhen, στο Dongguan, στο Nanjing, στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και στο Xi’an εστιάζοντας πάντα στην ανάπτυξη προϊόντων που βασίζονται σε πρωτοποριακή τεχνολογία όπως το 5G, την τεχνητή νοημοσύνη, τον βιομηχανικό σχεδιασμό, το σύστημα απεικόνισης και άλλες ανερχόμενες τεχνολογίες. H vivo, έχει επίσης δημιουργήσει ένα δίκτυο παραγωγής (συμπεριλαμβανομένων όσων έχει εξουσιοδοτήσει) το οποίο καταγράφει ετήσια παραγωγική ικανότητα σχεδόν 200 εκατομμυρίων smartphones. Μέχρι στιγμής, η vivo δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες και περιοχές, ενώ την προτιμούν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

(*Το Benfen είναι Κινέζικος όρος ο οποίος περιγράφει την στάση ζωής, του να υλοποιεί κανείς τα σωστά πράγματα με τον σωστό τρόπο – κάτι το οποίο αποτελεί την ιδανική περιγραφή της αποστολής της vivo.)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 8 =