αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτοί είναι οι 4 «μνηστήρες» που κοιτούν την ΒΙΚΗ

Αυτοί είναι οι 4 «μνηστήρες» που κοιτούν την ΒΙΚΗ

Στο «στόχαστρο» τεσσάρων εταιρειών από τον χώρο των τροφίμων φέρεται να βρίσκεται η ΒΙΚΗ, μετά την προσφυγή της στο άρθρο 106 Α του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τέσσερις υποψήφιους επενδυτές, οι οποίοι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλακούν στη διάσωση της αλλαντοβιομηχανίας.

Πρόκειται για το fund Impala Invest, τον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ, μια επιχείρηση κρέατος και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita. Και οι τέσσερις επενδυτές έχουν πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της εταιρείας.

O Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ελέγχει ήδη την Νίκας είχε επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν να αποκτήσει την ηπειρώτικη αλλαντοβιομηχανία, ωστόσο οι συζητήσεις παρότι προχώρησαν αρκετά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Μιλώντας πριν από μερικές μέρες στο mononews.gr , είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την προϋπόθεση ότι θα άλλαζε ριζικά η προσέγγιση του θέματος από την πλευρά των τραπεζών.

«Πρέπει οι τράπεζες να διαμορφώσουν ένα σχέδιο πιο τολμηρό… θέλει τόλμη και φαντασία για να σωθεί», είχε πει ο πολύπειρος μάνατζερ.

«Παλιός γνώριμος» της ΒΙΚΗ είναι και η Impala Invest, η οποία είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά της.

Το ελληνικών συμφερόντων fund έχει μονάδες παραγωγής αλλαντικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία ενώ στην Ελλάδα έχει εξαγοράσει πλειοψηφικό ποσοστό στην Λακωνική Τροφίμων, την εταιρεία που ίδρυσε ο Παναγιώτης Νίκας μετά την αποχώρησή του από την Νίκας και την πώλησή της στην Global Finance του Άγγελου Πλακόπιτα.

Γνώση της κατάστασης έχει και η ΕΛΓΕΚΑ, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά στον κλάδο των τροφίμων από το 1974 στην προώθηση και διανομή προϊόντων, έχοντας συνεργάτες μεγάλους παίκτες του χώρου.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 8 =