αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ διευθύντρια ξενοδοχείων που άλλαξε καριέρα και δίνει συμβουλές σε γυναίκες

Η διευθύντρια ξενοδοχείων που άλλαξε καριέρα και δίνει συμβουλές σε γυναίκες

Πως είναι, άραγε, να διαχειρίζεσαι ξενοδοχειακές μονάδες μόλις στα 26 σου; Η Βασιλική Τσαντίλα, τα κατάφερε αρκετά γρήγορα. «Οι πανεπιστημιακές και οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ελλάδα και στην Αγγλία, αποτέλεσαν σημαντικό αρωγό στην προσωπική μου εξέλιξη, με αποτέλεσμα σε ηλικία μόλις 26 ετών, να έχω την ευκαιρία να διαχειρίζομαι ξενοδοχειακές μονάδες. Οι προκλήσεις που δέχθηκα ήταν πολλές, από την διοίκηση μικρών mountain hotels μέχρι ξενοδοχεία 5 αστέρων», θυμάται η ίδια.

Στη συνέχεια, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο pivot και να αλλάξει καριέρα. Σήμερα, έχοντας και αρκετά χρόνια εμπειρίας πλέον, μιλά στο It’s Possible για την εταιρία Lalita (website & Instagram) που έχει δημιουργήσει. Εξηγεί τι βοήθεια παρέχει στις γυναίκες, ενώ περιγράφει και το remote μοντέλο με το οποίο «τρέχει» το project της.

Ποια είναι η επαγγελματική σας διαδρομή και πως αποφασίσατε να κάνετε το μεγάλο pivot;

Aπο τα νεανικά μου κιόλας χρόνια, είχα την επιθυμία να ασχοληθώ με τον τουρισμό, γεγονός που συνέβη με σχετικά μεγάλη ευκολία. Οι πανεπιστημιακές και οι μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Ελλάδα και στην Αγγλία, αποτέλεσαν σημαντικό αρωγό στην προσωπική μου εξέλιξη, με αποτέλεσμα σε ηλικία μόλις 26 ετών, να έχω την ευκαιρία να διαχειρίζομαι ξενοδοχειακές μονάδες. Οι προκλήσεις που δέχθηκα ήταν πολλές, από την διοίκηση μικρών mountain hotels μέχρι ξενοδοχεία 5 αστέρων. Μέσω της προσωπικής μου ανάγκης για αποφόρτιση από το εξαιρετικά απαιτητικά εργασιακό περιβάλλον, αλλά και της επιθυμίας μου να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό που θα με εξελίξει επαγγελματικά, ξεκίνησα παράλληλα να διοργανώνω μικρά retreats σε γυναίκες που είχαν την ίδια ανάγκη με εμένα.

Δημιούργησα μικρές αποδράσεις απο την πόλη, με μοναδικό σκοπό να προσφέρω σε κάθε γυναίκα ένα διάλειμμα, μια παύση από το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας, δίνοντας της συγχρόνως και όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για μια καλύτερη, πιο ισορροπημένη ζωή. Έτσι δημιουργήθηκαν τα Lalita Retreats, οι μικρές αυτές προσωπικές αποδράσεις που στόχο έχουν να συνδέσουν τη γυναίκα με την ευχαρίστηση και να την βοηθήσουν να αποκτήσει ένα τρόπο ζωής απαλλαγμένο από άγχος και παλιές πεποιθήσεις.

Mέχρι και σήμερα, έχουν διοργανωθεί πάνω από 20 retreats προσωπικής αυτο-βελτίωσης και έχω ταξιδέψει με περισσότερες από 400 γυναίκες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή τι υπηρεσίες παρέχετε στις γυναίκες που έρχονται σε εσάς;

Έχω επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση, τη μελέτη και την εκπαίδευσή μου σε πρωτόγνωρες τεχνικές. Αποτέλεσμα αυτών, οι πιστοποιήσεις που έχω λάβει ως Yoga Instructor, Αyuverdic Health Councelor αλλά και ως την 1η Ελληνίδα Daring to Rest Facilitator, μιας τεχνικής καθοδηγούμενων διαλογισμών ειδικά διαμορφωμένους για γυναίκες και την μοναδική Qoya instructor, ενός συστήματος απελευθέρωσης συναισθημάτων μέσω της ελεύθερης κίνησης του σώματος.

Έτσι, σε συνδυασμό με τα Lalita Retreats, έχω την δυνατότητα να προσφέρω και ατομικές συνεδρίες ως Holistic Health Counselor, υποστηρίζοντας τις γυναίκες με εύκολες τεχνικές και γνώση για να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στους πολλαπλούς ρόλους και πλευρές της ζωής τους. Μέσω διαφορετικών προγραμμάτων και προσεγγίσεων, έχω την δυνατότητα εκτός από την αποφόρτιση, να προσφέρω την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αϋπνίας, του στρες, της κατάθλιψης, του χρόνιου πόνου αλλά και την επανασύνδεση με την θηλυκή μας πλευρά, την ερωτική διάθεση και την αποκατάσταση της εσωτερικής ισορροπίας.

Ποιες είναι οι 5 γρήγορες συμβουλές που θα δίνατε σε μια γυναίκα που νιώθει «κολλημένη» στη ζωή της;

1. Η ξεκούραση είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια. Μέσω της ξεκούρασης δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να ξεκαθαρίσουν όλα όσα μας ταλαιπωρούν.
2. Να τιμά τα όρια της και να εκφράζει την αλήθεια της.
3. Να ακούει την διαίσθηση της και να την ακολουθεί. Ακόμα και αν αυτό απαιτεί κάποιο ρίσκο.
4. Να συνδέεται με το σώμα της για να αναγνωρίζει έγκαιρα τα όποια σημάδι ανισορροπίας που χρήζουν βελτίωσης.
5. Να κάνει μικρά βήματα έξω απο τη ζώνη ασφάλειάς της για να κατακτά το έδαφος προς την κατεύθυνση που θέλει να φτάσει.

Αυτή την στιγμή «τρέχετε» την εταιρία σας remote. Πως είναι αυτό το μοντέλο εργασίας και πως είναι η καθημερινότητα σας;

Με μια λέξη απολαυστικό! Προερχόμενη απο ένα μοντέλο εργασίας, κυριολεκτικά χωρίς ωράριο, πλέον αναγνωρίζω την διαφορά σε ψυχολογικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο υγείας.Παραδέχομαι ότι εξακολουθώ και εργάζομαι αρκετές ώρες, όμως με διαφορετικές συνθήκες.

Μπορώ πλέον και καθορίζω εγώ το χρόνο και τον χώρο μου, με αποτέλεσμα η ικανοποίηση της δημιουργικότητας μου να είναι εντελώς διαφορετική.

Όπως έχετε πει και στο παρελθόν, στόχος σας είναι να ζείτε «out of the box». Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι στην εποχή μας για κάποιον/α να βγει «έξω από το κουτί» και να κάνει τις επιλογές που θέλει πραγματικά;

Φυσικά και αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά στο να πάρει κάποιος την απόφαση να κάνει την μεγάλη αυτή αλλαγή. Ο πυλώνας της επαγγελματικής ζωής στο πλαίσιο της ασφάλειας, είναι σαφώς πολύ σημαντικός. Όμως, όταν η ανάγκη αυτή εμφανίζεται συνεχώς και επηρεάζει την ποιότητα ζωής μας, τότε χρειάζεται να κάνουμε reset, να επαναπροσδιορίσουμε τις αντοχές μας και να κάνουμε το μεγάλο βήμα. Ο φόβος πάντα υπάρχει. Όμως είναι σημαντικό να προσπαθούμε συνεχώς να τον ξεπερνάμε. Να μην του επιτρέπουμε να μας καθηλώνει και να αποφασίζει αυτός για εμάς.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που ενδεχομένως σχεδιάζετε;

Η απενεχοποίηση του ερωτισμού και η υγιής σχέση με την σεξουαλικότητα μας, είναι κάτι που απασχολεί τις περισσότερες απο τις γυναίκες που με συμβουλεύονται. Αυτό με οδήγησε στην δημιουργία του 1 ου πρώτου Ε-shop στη χώρα μας με Crystal & Glass Pleasure Toys και αυτή την περίοδο είμαι στην διαδικασία εξέλιξης του.

Παράλληλα μέσω τoυ Lalita Retreats, θα συνεχίσουμε την οργάνωση ημερίδων, συνεργειών και workshops γύρω από την προσωπική απόδραση, την ενδυνάμωση της θηλυκότητας, την ολιστική υγεία, την ομορφιά και πολλά ακόμα που ενισχύουν την ισορροπία και την ποιότητα ζωής της γυναίκας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 3 =