αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑUniway: Η νέα mobile εφαρμογή που σε ενημερώνει για ό,τι έχει σχέση με τη σχολή σου

Uniway: Η νέα mobile εφαρμογή που σε ενημερώνει για ό,τι έχει σχέση με τη σχολή σου

Οι σπουδές σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο είναι αρκετές φορές μία πρόκληση, αν όχι περιπέτεια, για τον φοιτητή. Πρέπει να μπαίνει κάθε τόσο στην ιστοσελίδα του ιδρύματος (αν λειτουργεί) για να δει μήπως έχει ακυρωθεί κάποιο μάθημα. Πρέπει να είναι σε επαφή με άλλους φοιτητές για να μάθει αν έχει αλλάξει η ώρα ή η αίθουσα διδασκαλίας ή αν αναβλήθηκε η εξεταστική λόγω κατάληψης, να παίρνει δέκα τηλέφωνα τη γραμματεία (συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας) για να μάθει πότε θα βγει η αναλυτική βαθμολογία και πότε μπορεί επιτέλους να την παραλάβει.

Επιτέλους οι προπτυχιακοί φοιτητές αποκτούν άμεση πρόσβαση σε στοιχεία που τους αφορούν άμεσα. Μία εφαρμογή που φέρνει όλες αυτές τις πληροφορίες και δυνατότητες επικοινωνίας στα κινητά τους –αρκεί αυτά να είναι «έξυπνα» (smartphone).

Η mobile εφαρμογή Uniway (www.uniway.gr) καλύπτει τις ανάγκες ενημέρωσης των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αναπτύχθηκε από την GUnet, έναν οργανισμό στον οποίο συμμετέχουν όλα τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, και χρηματοδοτήθηκε από το έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων – Οριζόντια Δράση» στο πλαίσιο του Ε.Π Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007-2015, ως μέρος μιας εθνικής πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών στον ακαδημαϊκό χώρο.

Τι περιλαμβάνει η εφαρμογή

Φοιτητολόγιο: για την πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν αναλυτική βαθμολογία, δηλώσεις μαθημάτων, πρόγραμμα σπουδών, διδάσκοντες και στοιχεία επικοινωνίας, ώρες γραφείου κ.λπ.

Αξιολόγηση μαθημάτων: για τη συμμετοχή σε ειδοποίηση, αναζήτηση και συμμετοχή σε online ερωτηματολόγια αξιολόγησης μαθημάτων, κατά τα πρότυπα της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) και των ιδρυματικών Μονάδων Διασφάλισης της Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π)

Κοινωνική δικτύωση: chat μεταξύ φοιτητών διαφορετικών πανεπιστημίων, αποστολή αρχείων (εικόνας και video), ομάδες φίλων, πληροφορίες γεωγραφικής θέσης, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων

Σε εξέλιξη είναι ο προγραμματισμός μικρο-εφαρμογών για την αποστολή στοχευμένων ενημερώσεων στο κινητό του χρήστη, σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και αιθουσών καθώς και με επαγγελματικές ευκαιρίες (διασύνδεση με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ) του ΤΕΙ Ηπείρου και το σύστημα «ΑΤΛΑΣ»).

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά Android και Apple και η πρόσβαση των φοιτητών γίνεται μέσω των ιδρυματικών τους λογαριασμών.

Το Uniway είναι διαθέσιμο για τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύντομα η λίστα των ιδρυμάτων θα επεκταθεί σε όλα τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + six =