αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑUBS: Δίνει μπόνους σε όσους προσεγγίσουν πλούσιους πελάτες

UBS: Δίνει μπόνους σε όσους προσεγγίσουν πλούσιους πελάτες

Η ελβετική UBS Group AG εξετάζει το ενδεχόμενο να εισαγάγει ένα σύστημα ανταμοιβής για τους επενδυτικούς τραπεζίτες που προσεγγίζουν πελάτες στην επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της εταιρείας, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ορισμένοι τραπεζίτες θα είναι πιθανόν να μπουν στη σειρά για πληρωμές στην Ασία και την Ευρώπη όταν προσελκύσουν επιτυχώς νέα χρήματα στη μονάδα ιδιωτικής τραπεζικής του δανειστή, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικά σχέδια. Θα είναι η πρώτη φορά που η UBS με έδρα τη Ζυρίχη θα δώσει μπόνους, απηχώντας προηγούμενα κίνητρα που είχε προσφέρει η Credit Suisse στους διαπραγματευτές της, είπαν οι άνθρωποι.

Η ακριβής μορφή των ανταμοιβών εξακολουθεί να συζητείται από κορυφαία στελέχη, δήλωσε μία πηγή. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και οι αμοιβές μπορεί να μην υλοποιηθούν τελικά, πρόσθεσαν. Εκπρόσωπος της UBS με έδρα τη Ζυρίχη αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι σκέψεις υπογραμμίζουν πώς ο διευθύνων σύμβουλος Σέρτζιο Ερμότι αναζητά τρόπους για να διευρύνει τα επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας και να μειώσει το χάσμα με την αμερικανική Morgan Stanley. Η UBS έχει ως στόχο την αύξηση των περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής τραπεζικής σε περισσότερα από 5 τρισεκατομμύρια δολάρια μετά την εξαγορά της Credit Suisse πέρυσι, ύστερα από ένα κύμα καταθέσεων που έφερε τον ανταγωνιστή της κοντά στην κατάρρευση.

Στην Credit Suisse, όπου ο επικεφαλής της διαχείρισης πλούτου Ίγκμπαλ Καν πέρασε έξι χρόνια, οι στενότεροι δεσμοί μεταξύ των τμημάτων επενδυτικής τραπεζικής και πλούτου είχαν συμβάλει στην αύξηση των εσόδων και στη μετατροπή του τραπεζίτη σε ανερχόμενο αστέρι του στενά συνδεδεμένου κόσμου της ιδιωτικής τραπεζικής της Ελβετίας. Η αιφνιδιαστική εξαγορά έφερε τον Καν ξανά σε επαφή με πολλούς από τους πρώην συναδέλφους του.

Η εξαγορά της Credit Suisse, θεωρητικά, σημαίνει ότι η UBS διαθέτει τώρα μια μεγαλύτερη, πιο εξελιγμένη επενδυτική τράπεζα για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες -που χρειάζονται τραπεζικές συμβουλές, συμβουλές για αρχική δημόσια προσφορά και συμφωνίες- να μεταβούν σε υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου όταν πλουτίσουν.

Σίγουρα, η επέκταση των εργασιών με πλούσιους ιδιώτες σε διάφορα τμήματα της τράπεζας μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους εάν οι πελάτες δεν ελέγχονται σωστά. Η Credit Suisse είδε μια σειρά από σχέσεις να τινάζονται στον αέρα τα τελευταία χρόνια, από τον Bill Hwang στην Archegos Capital Management μέχρι τον Lex Greensill στην ομώνυμη χρηματοοικονομική εταιρεία του και τον ιδρυτή της Luckin Coffee Lu Zhengyao.

Πριν από την εξαγορά, ο Καν, ο οποίος εργαζόταν στην Credit Suisse μέχρι το 2019, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση αρκετών πρώην συναδέλφων του στην UBS, συμπεριλαμβανομένου του Young Jin Yee, συν-επικεφαλής για τη διαχείριση πλούτου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + six =