αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚι όμως, το εισιτήριο για το γρήγορο τρένο του Αθήνα- Θεσσαλονίκη κοστίζει πιο ακριβά από αεροπλάνου

Κι όμως, το εισιτήριο για το γρήγορο τρένο του Αθήνα- Θεσσαλονίκη κοστίζει πιο ακριβά από αεροπλάνου

Το τρένο μπαίνει στις ράγες. Κυριολεκτικά. Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα γρήγορα δρομολόγια με τρένο, που θα ενώσουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε χρόνο κάτω από 4 ώρες.

Τα δρομολόγια θα αρχίσουν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου, με την Ά θέση να κοστίζει 55 ευρώ για απλή μετάβαση (με 20% έκπτωση μετ’ επιστροφής) και τη Β’ θέση να κοστίζει 45 ευρώ για απλή μετάβαση (με 20% έκπτωση μετ’ επιστροφής).

Το νέο δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιείται με ένα ζεύγος τρένων, το οποίο θα διανύει σε:

-3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο

-4 ώρες και 10 λεπτά τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.

Μια καθόλου κακή επιλογή για όποιον θέλει να ταξιδέψει με τρένο. Ωστόσο, με ένα ψάξιμο κάποιος θα διαπιστώσει ότι οι εν λόγω τιμές είναι πιο ακριβές από αυτές… του αεροπλάνου. Αν κάποιος θέλει να κάνει το Αθήνα- Θεσσαλονίκη πετώντας, μπορεί να βρει εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές. Φυσικά ανάλογα την περίοδο που θα επιλέξει να ταξιδέψει, πόσο νωρίτερα θα τα κλείσει (στο αεροπλάνο βρίσκεις καλύτερες τιμές αν κλείσεις πολύ πριν τα εισιτήρια), και ποια εταιρία θα επιλέξει. Υπάρχουν και ταξιδιωτικά websites που κάνουν ειδικές προσφορές στις τιμές των εισιτηρίων τις οποίες μπορείς να αξιοποιήσεις.

Είναι επίσης δεδομένο ότι με αεροπλάνο θα διανύσεις την απόσταση σε μικρότερο χρόνο. Μια τέτοια πτήση διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Πολύ λιγότερο δηλαδή από τις σχεδόν 4 ώρες που χρειάζεται το τρένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 10 =