αρχικηVIRALTravel + Leisure: Η Ευρωπαϊκή χώρα που έχει ήλιο 300 ημέρες τον χρόνο

Travel + Leisure: Η Ευρωπαϊκή χώρα που έχει ήλιο 300 ημέρες τον χρόνο

«Ένα φιλί από τον ήλιο… και ένα ζεστό αεράκι που χαϊδεύει το μάγουλό σας στη μέση του χειμώνα μπορεί να είναι η καλύτερη αίσθηση από όλες. Και αν διαβάζετε αυτή τη φράση κάπου όπου χιονίζει, τότε, λυπούμαστε. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ζήσετε μια στιγμή όπως αυτή τώρα, απλά παίρνοντας μια πτήση για την Ελλάδα». Έτσι ξεκινά το άρθρο του διάσημου περιοδικού Travel + Leisure.

Στα τέλη του 2023, το U.S. News and World Report δημοσίευσε την όγδοη ετήσια κατάταξη των Best Countries, μια λίστα που βασίζεται στις «παγκόσμιες αντιλήψεις» για τους προορισμούς σε όλο τον κόσμο όσον αφορά διάφορα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της έκθεσης, η ανάλυση του 2023 κάλυψε αντιλήψεις για 87 έθνη και ερεύνησε περισσότερα από 17.000 άτομα, ζητώντας τους να βαθμολογήσουν τους προορισμούς με 73 διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν πόσο ευχάριστο θεωρείται το κλίμα μιας χώρας.

Αφού συνέταξε τους αριθμούς, η έκθεση κατέταξε την Ελλάδα ως την χώρα με το πιο ευχάριστο κλίμα στη Γη.

«Είναι γνωστό ότι τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι σκέτη τελειότητα, με τον ήλιο να λάμπει σχεδόν κάθε μέρα».

Η Αθήνα μάλιστα αναφέρεται ότι έχει περισσότερες από 300 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο. Ωστόσο, αυτό που τη κάνει τόσο ευχάριστο μέρος είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες είναι πάντα μάλλον καλές, ακόμη και σε μήνες όπως ο Ιανουάριος.

Το U.S. News and World Report ανέφερε επίσης την Πορτογαλία ως τη χώρα μετο δεύτερο πιο ευχάριστο κλίμα, ακολουθούμενη από την Ισπανία στην τρίτη θέση, τη Βραζιλία στην τέταρτη και την Ιταλία στην πέμπτη. Το top 10 συμπληρώνουν Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Αργεντινή και Αυστραλία, επομένως έχετε πολλές παγκόσμιες επιλογές όταν πρόκειται να βρείτε έναν ευχάριστο προορισμό διακοπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 17 =