αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑH Τράπεζα Πειραιώς «στηρίζει τους νέους» στην αγορά εργασίας, αλλά η ίδια… έχει αδήλωτες υπερωρίες

H Τράπεζα Πειραιώς «στηρίζει τους νέους» στην αγορά εργασίας, αλλά η ίδια… έχει αδήλωτες υπερωρίες

Για μια ακόμα φορά οι ανακοινώσεις ήταν… φαντασμαγορικές. Ξεκίνησε και επίσημα ο δεύτερος κύκλος τους προγράμματος Project Future, της Τράπεζας Πειραιώς. Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να παρακολουθήσουν ομιλίες στελεχών της αγοράς και να εκπαιδευτούν σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ υπάρχουν και πιο εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

«Σήμερα ανανεώνουμε τη δέσμευση που αποτελεί τη βάση του Project Future: το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, το οποίο γεφυρώνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, θα βελτιώνεται και θα εξελίσσεται ώστε να στηρίζει με συνέπεια τους νέους και να τους δίνει ευκαιρίες να εργαστούν και να προκόψουν στη χώρα τους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου.

Μπορεί η Τράπεζα Πειραιώς να λέει ότι στηρίζει του νέους για να μπουν στη αγορά εργασίας, ωστόσο η ίδια η Τράπεζα δεν έχει φροντίσει πρώτα για τους δικούς της εργαζομένους. Το 2018 γράφαμε εδώ στο It’s Possible για το «λουκέτο» που μπήκε σε κατάστημα της Τράπεζας, μετά από έλεγχο των Επιθεωρητών Εργασίας. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών. Λόγω αδήλωτων υπερωριών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που διενήργησε το ΣΕΠΕ σε εκείνο το διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τράπεζα πιάστηκε «στα πράσα» λόγω παρόμοιων παραβάσεων. Άρα εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι αυτή είναι μια πρακτική που δεν εφαρμόστηκε μόνο μια φορά, σε ένα κατάστημα της.

Κατά καιρούς η Τράπεζα Πειραιώς έχει τραβήξει τα βλέμματα και για άλλες υποθέσεις που δείχνουν ότι μάλλον δεν αποτελεί και το πιο ιδανικό περιβάλλον εργασίας.

«Μέχρι στιγμής το 60% των συμμετεχόντων του προηγούμενου κύκλου απασχολούνται σε κάποια από τις επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα, και το ποσοστό αυτό θα φθάσει το 100%», επισήμανε ο κ. Μεγάλου στα πλαίσια του Project Future. Θετικό ότι οι νέοι βρίσκουν θέσεις εργασίας. Αρκεί αυτές να μην είναι μέσα στην Τράπεζα Πειραιώς…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 5 =