αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ακριβότερες έως 30% οι διακοπές στην Ελλάδα»: Οι τιμές στα ξενοδοχεία, στα ακτοπλοϊκά και στις ξαπλώστρες

«Ακριβότερες έως 30% οι διακοπές στην Ελλάδα»: Οι τιμές στα ξενοδοχεία, στα ακτοπλοϊκά και στις ξαπλώστρες

Ρεπορτάζ για την αύξηση των τιμών στον κλάδο του ελληνικού τουρισμού παραθέτει η Βαυαρική Ραδιοφωνία BR στην ιστοσελίδα της. «Μετά από τα χρόνια της πανδημίας πολλοί πηγαίνουν στον ηλιόλουστο νότο. Όμως οι συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας γίνονται αισθητές και στην Ελλάδα. Αυτό κάνει τις διακοπές στην Ελλάδα έως και 30% πιο ακριβές» αναφέρει το δημοσίευμα.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Σύμφωνα με τον τουριστικό σύνδεσμο ΣΕΤΕ οι τιμές διαμονής σε ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί φέτος από 10 έως 30%. Γίνονται ωστόσο προσπάθειες να κρατηθούν χαμηλά. Ωστόσο οι ξενοδόχοι έρχονται αντιμέτωποι τόσο με τις υψηλότερες τιμές στην ενέργεια όσο και στα τρόφιμα (…) Aλλά δεν αυξάνονται μόνο οι τιμές των ξενοδοχείων.

Πέρυσι οι παραθεριστές σε δημόσιες παραλίες της Κρήτης, δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, πλήρωναν κατά μέσο όρο επτά ευρώ για ομπρέλα και ξαπλώστρα. Το σετ αυτό κοστίζει πλέον δέκα ευρώ, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να ακριβύνουν κι άλλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Και οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν ακριβύνει φέτος κατά 25 με 30% σύμφωνα με τον τουριστικό σύνδεσμο».

Αλλά και για το φαγητό θα πρέπει οι τουρίστες να βάλουν «πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη» παρατηρεί η BR. «Ένα απλό παράδειγμα δίνει το πιο δημοφιλές ελληνικό street food, το σουβλάκι. Για την ώρα κοστίζει κατά μέσο όρο 3,5 ευρώ, ενώ πριν από ένα χρόνο 2,40 ευρώ». Κλείνοντας το ρεπορτάζ παρατηρεί: «Ο υψηλός πληθωρισμός έχει κι άλλες συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα. Υπάρχει έλλειψη πάνω από 50.000 εργαζομένων, κυρίως βοηθητικού προσωπικού. Στις αρχές Μαΐου ο κλάδος φοβόταν ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού θα έχει συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =