αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι εργαζόμενοι στον κολοσσό TotalEnergies απεργούν. Και ανάγκασαν την εταιρία να ξεκινήσει συζητήσεις για αύξηση μισθών

Οι εργαζόμενοι στον κολοσσό TotalEnergies απεργούν. Και ανάγκασαν την εταιρία να ξεκινήσει συζητήσεις για αύξηση μισθών

Έναρξη διαπραγματεύσεων με θέμα την ετήσια αύξηση μισθών πρότεινε στους απεργούς ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος TotalEnergies, προκειμένου να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις διαρκείας που περιορίζουν την παραγωγή καυσίμων σε δύο διυλιστήριά της με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις καυσίμων στα πρατήρια της Γαλλίας και κυρίως στο Παρίσι.

«Η TotalEnergies απευθύνει κάλεσμα σε οποιονδήποτε ενεργεί υπεύθυνα, έτσι ώστε η εταιρία να μπορεί να εφοδιάσει τους Γάλλους στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι συνομιλίες για τα μισθολογικά αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τα μέσα Νοεμβρίου.

Η έναρξη διαπραγματεύσεων πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της ένωσης εργαζομένων CGT, που έχει οργανώσει τις απεργίες.

Σχεδόν το ένα τρίτο των πρατηρίων καυσίμων της Γαλλίας αντιμετώπιζαν προβλήματα εφοδιασμού σήμερα Κυριακή, από 21% το Σάββατο, ανακοίνωσε το γραφείο της υπουργού Ενέργειας Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ, ενώ συνεχίζονται οι απεργίες σε βασικά διυλιστήρια της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =