αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTom Corley: Μίλησα με 233 εκατομμυριούχους. Το κοινό τους σημείο; Κάποια στιγμή παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους μόλις είδαν αυτά τα 6 σημάδια

Tom Corley: Μίλησα με 233 εκατομμυριούχους. Το κοινό τους σημείο; Κάποια στιγμή παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους μόλις είδαν αυτά τα 6 σημάδια

«Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης μου για το «Rich Habits», γνώρισα 233 εκατομμυριούχους, οι οποίοι είχαν μια μέση περιουσία 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων». Έτσι έχει πει ο συγγραφέας και financial planner, Tom Corley. Για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible.

Παρόλο που πολλοί από τους εκατομμυριούχους που μελέτησε ο Corley είχαν διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες και ξεκίνησαν από διαφορετική οικονομική αφετηρία, την ίδια στιγμή μοιράζονταν και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο του στο CNBC εστιάζει σε ένα κοινό σημείο. «Ολοι είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Παράτησαν τις δουλειές τους σε κάποια στιγμή στο μέσο ή αργότερα στην καριέρα τους, λέγοντας ότι ένιωθαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να φτάσουν στην πραγματική επιτυχία και να χτίσουν πλούτο. Κάποιοι παραιτήθηκαν για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, ενώ άλλοι βρήκαν άλλους ρόλους που πρόσφεραν περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και υψηλότερο μισθό» εξηγεί.

Εδώ είναι οι πιο κοινές «κόκκινες σημαίες» που τους έκαναν να αποφασίσουν να παραιτηθούν:

Δεν αξιοποιούνταν

«Οι εκατομμυριούχοι στη μελέτη μου συχνά ένιωθαν σαν να έκαναν… «zombie work» — βαρετές, επαναλαμβανόμενες εργασίες μέσα από τις οποίες δεν έδειχναν τις δυνάμεις και τα ταλέντα τους.

Ένα άτομο εργαζόταν σε μια εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ένιωθε ότι δεν αξιοποιούνταν και τελικά εγκατέλειψε τη δουλειά του για να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν άλλο συνεργάτη του κλάδου.

Μαζί, εγκαινίασαν ένα νέο υποκατάστημα μιας διεθνούς εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ. Σήμερα είναι στελέχη της εταιρείας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων», λέει.

Είχαν τοξικά αφεντικά

Οι διευθυντές που είναι απαιτητικοί, εγωιστές, αλαζονικοί ή δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις σας, δεν θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας.

Ένας εκατομμυριούχος είπε ότι είχε βαρεθεί τόσο πολύ με τον μάνατζέρ του, ο οποίος τον επέκρινε συνεχώς για τη δουλειά του αντί να δίνει εποικοδομητικό feedback. Το βαρέθηκε και έφυγε για να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, παίρνοντας μαζί του αρκετούς βασικούς υπαλλήλους που ένιωθαν το ίδιο.

Η εταιρεία τους εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη κατασκευαστική εταιρία, κάνοντας τους ιδρυτές πολύ πλούσιους.

Κακή εταιρική κουλτούρα

«Μια κακή κουλτούρα κουτσομπολιού μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να αισθάνεται άγχος όταν πηγαίνει στη δουλειά κάθε μέρα. Αυτό συνέβη για ένα από τα άτομα στη μελέτη μου, το οποίο ήταν διευθυντής σε μια λογιστική εταιρεία.

Τελικά έφυγε λόγω του τοξικού περιβάλλοντος. Μετά από μήνες συνεντεύξεων για δουλειά, έλαβε μια προσφορά σε μια ανταγωνιστική εταιρεία, όπου ανέβηκε τη σκάλα και έγινε partner» λέει ο Corley.

Δεν πληρώνονταν αρκετά (ή δεν έπαιρναν αυξήσεις)

Ένα σίγουρο σημάδι ότι ήταν καιρός να αρχίσουν να ψάχνουν για μια άλλη ευκαιρία, ήταν όταν οι μισθοί τους μετά βίας μπορούσαν να συμβαδίσουν με τους λογαριασμούς.

«Δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τις διακοπές που ήθελαν ή να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για να αγοράσουν ένα σπίτι.

Ένα άτομο που εργαζόταν σε μια μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων αποφάσισε να φύγει μόνος του. Χάρη στις επενδύσεις της οικογένειάς του και των φίλων του, δημιούργησε τη δική του αντιπροσωπεία και την έκανε franchise, κάτι που του επέτρεψε να δημιουργήσει σημαντικό πλούτο» εξηγεί.

Δύσκολες μετακινήσεις

«Μια αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος στη μελέτη μου είχε μια μακρά διαδρομή από το σπίτι της στο Νιου Τζέρσεϊ ως τη Νέα Υόρκη. Ετσι αποφάσισε να ψάξει για κάτι πιο κοντά στο σπίτι.

Επιασε άλλη δουλειά σε μια εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, στη φαρμακοβιομηχανία, και απέδωσε. Ανέβηκε σε ανώτερη θέση και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα χάρη σε ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο αποζημίωσης.

Πριν φτάσετε στο οριακό σημείο σας, σκεφτείτε να συζητήσετε σχετικά με μια επιλογή υβριδικού μοντελου ή να μετακινηθείτε σε μια θέση όπου απαιτείται ελάχιστη διαδρομή», λέει ο Corley.

Η βιομηχανία τους ήταν ασταθής

Ένας επαγγελματίας πληροφορικής εγκατέλειψε την ταλαιπωρημένη κατασκευαστική του εταιρεία για να ενταχθεί σε μια νέα επιχείρηση που προσφέρει εκπτωτικές υπηρεσίες μεσιτείας στο διαδίκτυο.

Εκείνη την εποχή, ήταν μια σχετικά νέα βιομηχανία. Αλλά το ρίσκο άξιζε τον κόπο: Καθώς η εταιρεία ευημερούσε, το ίδιο έκανε και αυτός. Αυτή είναι μια καλή υπενθύμιση ότι οι δεξιότητές σας μπορεί να είναι πιο μεταβιβάσιμες από όσο νομίζετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × four =