αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTo No1 στοιχείο που θα σε κάνει πετυχημένο στη ζωή σου, σύμφωνα με τον Warren Buffett (και δεν μιλά για τα χρήματα)

To No1 στοιχείο που θα σε κάνει πετυχημένο στη ζωή σου, σύμφωνα με τον Warren Buffett (και δεν μιλά για τα χρήματα)

Ο Warren Buffett είναι ένας κορυφαίος επενδυτής, έχοντας πλέον στην κατοχή του μια τεράστια περιουσία. Κάθε χρόνο, είναι μέσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. Κι όμως, ο ίδιος έχει καταλάβει πολύ καλά ότι τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή. Δεν κρίνουν αυτά από μόνα τους, το αν θα είσαι πετυχημένος και χαρούμενος.

Ο Buffett δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις του με τους ανθρώπους. Οι φιλίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έτσι περνά πολύ χρόνο με αγαπημένα του πρόσωπα. Μπορεί να τρώει στα McDonald’s με τον φίλο του, Bill Gates. Μπορεί να περνά χρόνο με την οικογένεια του ή να συζητά για επιχειρηματικά θέματα με τον στενό του συνεργάτη, Charlie Munger.

«Ο Warren Buffett ανέφερε πάντα ότι το μέτρο της επιτυχίας, είναι εάν οι άνθρωποι κοντά σου είναι ευχαριστημένοι και σε αγαπούν» λέει ο Bill Gates, σε ένα Ask Me Anything post, στο Reddit.

Για τον Buffett τα χρήματα δεν είναι το Νο1 πράγμα που μετρά. «Η παροχή αγάπης άνευ όρων είναι το μέγιστο προσόν που μπορείτε να έχετε», έχει πει ο ίδιος το 2008. Εξηγώντας ότι όση αγάπη δίνεις, άλλη τόση σου γυρνά πίσω. «Δεν βρήκα ποτέ κάποιον, που να έχει δεκάδες ανθρώπους να τον αγαπούν και να είναι δυστυχισμένος», συμπληρώνει.

Όπως έχει πει ο γνωστός επενδυτής, τα χρήματα δεν αρκούν για να είσαι ευτυχισμένος. Έχει δει πολλούς πλούσιους ανθρώπους να είναι δυστυχισμένοι, επειδή ακριβώς δεν έχουν μια οικογένεια και φίλους να τους αγαπούν. Ο Buffett ζει στο ίδιο σπίτι από το 1958. Όπως τονίζει, θα μπορούσε εύκολα να δαπανήσει 100 εκατ. δολάρια για να αγοράσει ένα καινούργιο. Όμως είναι χαρούμενος στο σπίτι που ήδη μένει, γιατί αυτό είναι γεμάτο με αναμνήσεις και ανθρώπους που τους αισθάνεται δίπλα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =