αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo Netflix φέρνει 3D ήχο σε όλες τις συσκευές

To Netflix φέρνει 3D ήχο σε όλες τις συσκευές

Από σήμερα το Netflix ανακοίνωσε ότι βελτιώνει την εμπειρία και την ποιότητα ήχου, ειδικά για όσους παρακολουθούν το περιεχόμενό του με ακουστικά σε φορητές συσκευές, όπως κινητά και tablets.

Ουσιαστικά κάνει διαθέσιμο το spatial audio, δηλαδή τον 3D ήχο σε όλες τις συσκευές -κάτι που μέχρι πριν ήταν προνόμιο των iOS χρηστών. Αυτή η ενισχυμένη εμπειρία ήχου μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ηχεία και ακουστικά, καθώς δεν απαιτεί την αγορά κάποιου νέου συστήματος ήχου για να δουλέψει, όπως εξηγεί το Unboxholics.com.

Υποστηρίζεται, εν ολίγοις, από κάθε συσκευή και κάθε συνδρομητικό πακέτο. Το εφέ αυτό βέβαια ενδείκνυται για περιπτώσεις που παρακολουθεί κανείς Netflix φορώντας ακουστικά, κάτι που μεταμορφώνει την ακουστική εμπειρία, δίνοντας μια “Dolby Atmos” τύπου ψευδαίσθηση.

Για αυτή την αναβάθμιση συνεργάστηκε με την γνωστή εταιρία ήχου, Sennheiser, η οποία προσφέρει την Ambeo 2-Channel Spatial Audio τεχνολογία της.

Για αρχή υποστηρίζεται σε Netflix Original ταινίες και σειρές όπως το Stranger Things 4, το Red Notice, το The Adam Project, το The Witcher και μερικά ακόμη. Για να βρείτε το περιεχόμενο που το υποστηρίζει απλώς αναζητήστε στο search της εφαρμογής του Netflix τη λέξη “spatial audio”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =