αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑTo McArthur Glen «αποβιβάζεται» στο κέντρο της Αθήνας- Θα «ζωντανέψει» δύο ιστορικές στοές

To McArthur Glen «αποβιβάζεται» στο κέντρο της Αθήνας- Θα «ζωντανέψει» δύο ιστορικές στοές

To σχήμα ΜcArthur Glen-Legendary Foods είναι αυτό που κατά πληροφορίες έδωσε το μεγαλύτερο μίσθωμα για την περίφημη Στοά του Αρσάκειου Μεγάρου, στο κέντρο της Αθήνας (βλέπει τις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου). Η διάρκεια της μίσθωσης έχει ανώτατο ορίζοντα τα 35 χρόνια (με δικαίωμα επέκτασης της).

Όπως αναφέρει το Economy365.gr, οι πλειοδότες θα αναλάβουν να “αναστήσουν” τις δύο περίφημες στοές του Αρσακείου βρίσκονται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου στο οποίο φιλοξενείται, ως μισθωτής, και το Συμβούλιο της Επικρατείας, και διαθέτουν συνολικούς χώρους 10.000 τ.μ. μοιρασμένους σε περίπου 65 καταστήματα και κοινόχρηστες επιφάνειες.

Η επένδυση που θα γίνει για την επανεκκίνηση του ιστορικού αυτού σημείου για την Αθήνα είναι προς το παρόν άγνωστη, όπως και το πότε θα ανοίξει με τη νέα της μορφή για το κοινό. Είναι πάντως μία από τις πρώτες κινήσεις σε ακίνητο επί της Σταδίου που στο μισό της μήκος, δηλαδή από την Πλατεία Κλαυθμώνος και μέχρι την Ομόνοια είναι σχεδόν “νεκρή” εμπορικά, καθώς τα περισσότερα καταστήματα και χώροι είναι κλειστά.

Η επιτυχία του διαγωνισμού που κατά πληροφορίες κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο μίσθωμα, οφείλεται στην τουριστική έκρηξη που παρατηρείται στην Αθήνα, τα πολλά νέα ξενοδοχεία που είτε ανοίγουν είτε κατασκευάζονται και στον υψηλού επιπέδου τουρισμό που ζητά πολυτελείς εμπορικούς χώρους.

Με το άνοιγμα των δύο Στοών, το κεντρικό αυτό σημείο θα αποκτήσει ζωή και κίνηση και θεωρείται πως μπορεί να αποτελέσει πυρήνα για το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων δίπλα και γύρω από το Αρσάκειο Μέγαρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =