αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo FBI αναζητά έναν χάκερ με το ψευδώνυμο «Peace» για την επίθεση στη Yahoo

To FBI αναζητά έναν χάκερ με το ψευδώνυμο «Peace» για την επίθεση στη Yahoo

Τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του Διαδικτύου φαίνεται πως αποτελεί τελικά η παραβίαση που είχε δεχτεί το 2014 στα συστήματά της η υπηρεσία της Yahoo, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία. Όπως αναφέρεται, εκλάπησαν τα στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών, στα οποία περιλαμβάνονταν προσωπικές πληροφορίες χρηστών.

Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, υποστήριξαν πως η επίθεση φαίνεται πως συνδέεται με κάποια κυβέρνηση.

Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι η επίθεση φέρει μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες, στις οποίες εικάζεται ότι είχαν ανάμειξη οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =