αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo Facebook επαναφέρει το… poke. Για να σκουντάς χρήστες

To Facebook επαναφέρει το… poke. Για να σκουντάς χρήστες

Οι παλαιότεροι σίγουρα το θυμάστε: Είναι το… poke στο Facebook. Ναι το «σκούντημα», το οποίο κάποτε ήταν ένας τρόπος για ιντερνετικό φλερτ ή ένα παιχνίδι ανάμεσα σε φίλους που είχαν λογαριασμό στο Facebook. Το ίδιο το Facebook δεν καθόρισε ποτέ ποια ήταν η ιδέα πίσω από το poking και το άφησε στην ερμηνεία των χρηστών.

Τώρα, η εταιρεία επανεμφανίζει τη λειτουργία με την ευκαιρία των 20ων γενεθλίων του κοινωνικού δικτύου και την ορίζει ως έναν εύκολο τρόπο να πεις «γεια» σε έναν φίλο. Προς έκπληξη αρκετών η Gen Z φαίνεται να έχει αρχίσει να διασκεδάζει με αυτό.

Όπως επισημαίνουν ο Business Insider, η αναβάθμιση της πλατφόρμας που περιλαμβάνει και την εν λόγω λειτουργία άρχισε να κυκλοφορεί στις αρχές του έτους, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν poke έναν φίλο αφού τον αναζητήσουν. Συγκεκριμένα, το κουμπί βρίσκεται δίπλα στο όνομα όποιου χρήστη αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η ίδια η Meta Platforms τα pokes αυξήθηκαν έως και 13 φορές το τελευταίο διάστημα, αν και η εταιρεία δεν μοιράστηκε περισσότερα δεδομένα. Πάντως, αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι το 50% αυτών των νέων Pokes προέρχονται από χρήστες της ηλικιακής ομάδας 18-29 ετών ή από Zoomers και νέους millennials που ήταν πολύ νέοι για να έχουν το Facebook όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2004.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Business Insider, το poke δεν εξαφανίστηκε ποτέ από την πλατφόρμα, απλά η πρόσβαση σε αυτό ήταν δυνατή μόνο αναζητώντας “poke” στο Facebook ή μεταβαίνοντας απευθείας στη σελίδα Pokes.

Τώρα, είναι πιο εύκολο να βρείτε το κουμπί poke και να διασκεδάσετε με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχετε μιλήσει εδώ και καιρό ή ίσως, να επαναφέρετε λίγη νοσταλγία για όσους χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη λειτουργία από τις απαρχές της πλατφόρμας.

To κουμπί του Poke άρχισε να γίνεται και πάλι ορατό, σε ορισμένους χρήστες σε κάποιες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Σε περίπτωση που το poke δεν εμφανίζεται δίπλα από κάποιο όνομα ενός χρήστη, αλλά εσείς θέλετε οπωσδήποτε να τον σκουντήσετε, τότε θα πρέπει να γράψετε τη λέξη «Poke» στην αναζήτηση και τότε θα εμφανιστεί η επιλογή μαζί με τη λίστα των φίλων σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =