αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo 98% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο- Οι μεγαλύτεροι… δεν ακολουθούν

To 98% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο- Οι μεγαλύτεροι… δεν ακολουθούν

Την καθολική διείσδυση του Ίντερνετ στις ζωές των νέων στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat. Σύμφωνα ειδικότερα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2022 το 97,85% των νέων ηλικίας 16-29 ετών στη χώρα χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο καθημερινά, έναντι 96% που ήταν o μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι χώρες με τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα ποσοστά

Η ενασχόληση με το Ίντερνετ σε καθημερινή βάση ξεπερνά το 94% σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε. καταγράφηκαν στην Ιταλία και τη Βουλγαρία με 94%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ιρλανδία με 100% και σε επτά μέλη της Ε.Ε.: Μάλτα, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Τσεχία, Λιθουανία, Σλοβενία και Λετονία, όπου το ποσοστό των νέων που χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο αγγίζει το 99%.

Το χάσμα με τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό

Ενώ οι νέοι χρησιμοποιούν σχεδόν καθολικά καθημερινά το Ίντερνετ, δεν ισχύει το ίδιο με τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό. Συγκεκριμένα ενώ στην Ε.Ε. το ποσοστό της καθημερινής χρήσης του διαδικτύου ανέρχεται στο 96% το αντίστοιχο ποσοστό στον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό διαμορφώνεται στο 84%, υπάρχει δηλαδή μία απόσταση 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το χάσμα αυτό στην Ελλάδα (21 ποσοστιαίες μονάδες) καθώς στη χώρα μας το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν το Ίντερνετ κάθε μέρα διαμορφώνεται στο 77,27%, έναντι 97,85% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους νέους.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους επισκέπτονται το διαδίκτυο οι νέοι, τη μερίδα του λέοντος έχει η ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (84%), η ανάγνωση ειδήσεων στο διαδίκτυο (68%) και η διαδικτυακή τραπεζική (64%).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + five =