αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTo υψηλό IQ δεν κάνει την διαφορά: Η συμβουλή που θα έδινε ο Bill Gates στον νεαρό εαυτό του

To υψηλό IQ δεν κάνει την διαφορά: Η συμβουλή που θα έδινε ο Bill Gates στον νεαρό εαυτό του

Το τελευταίο διάστημα το όνομα του βρέθηκε ακόμα πιο έντονα στην επικαιρότητα. Μιλάμε για τον Bill Gates ο οποίος εν μέσω πανδημίας εξελίχθηκε σε ένα από τα… top trends.

Πρόκειται βέβαια για έναν άνθρωπο που έχει καταγράψει το δικό του business sucess story. Και σήμερα είναι δισεκατομμυριούχος. Αλλά τι θα έκανε ίσως διαφορετικά ο Bill Gates, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω;

Πριν κάμποσο χρονικό διάστημα, ο Mark Zuckerberg συνδέθηκε σε ένα ζωντανό Q&A event του Facebook με τον Bill και την Melinda Gates. Ο Zuckerberg έκανε την κλασική ερώτηση: «Αν μπορούσες να πας πίσω στον χρόνο και να δώσεις στον νεαρό εαυτό σου μια συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;».

Τον λόγο τότε πήρε ο Mr. Microsoft δίνοντας μια εύστοχη -κι όπως φάνηκε πολύ ειλικρινή- απάντηση: είπε πώς θα ήθελε να μπορεί να καταλαβαίνει από τότε τα διαφορετικά… είδη ευφυίας.

«Ήμουν απίστευτα αφελής σχετικά με τις διαφορετικές δεξιότητες που χρειάζονται στη ζωή» είπε. «Πίστευα πώς αν κάποιος είχε υψηλό IQ θα μπορούσε να είναι καλός στα πάντα. Και το γεγονός πώς έπρεπε να συνδυάζονται διαφορετικές δεξιότητες μεταξύ τους για να έρχονται τα αποτελέσματα, ήταν κάτι που συνεχώς με εξέπληττε» συνέχισε.

«Είχα την απλοϊκή αίσθηση πώς η ευφυΐα από μόνη της μπορούσε να λύσει κάθε πρόβλημα – μακάρι να ήξερα πιο καλά τα δεδομένα…» έκλεισε την τοποθέτησή του ο Bill Gates.

Σε ένα παρόμοιο συμπέρασμα πάντως έχει καταλήξει… και ο δικός μας, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης. Σε παλαιότερο άρθρο μας έχουμε παραθέσει 4 ανατρεπτικές φράσεις που έχει πει ο γνωστός καθηγητής του MIT. Μια από αυτές: «Χύμα εξυπνάδα χωρίς ενδιαφέροντα, πάθος και επιμονή, τι να την κάνεις; Δε λύνουμε παζλ κάθε μέρα, πρέπει να έχουμε στόχους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =