αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTo ΑΠΘ έκλεισε συνεργασία με την μεγαλύτερη εταιρία τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Θα δημιουργηθεί Innovation Hub

To ΑΠΘ έκλεισε συνεργασία με την μεγαλύτερη εταιρία τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Θα δημιουργηθεί Innovation Hub

Τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει η εφαρμογή τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην ελληνική οικονομία, παρουσίασαν στην Αθήνα κορυφαίοι ερευνητές και διακεκριμένοι παγκοσμίως, επιχειρηματίες του κλάδου της τεχνολογίας. Η πρωτοβουλία “One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece” του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Trade Council (HETCO) φιλοδοξεί να επεκτείνει το σύγχρονο «Δρόμο του Μεταξιού» και στον τομέα της καινοτομίας μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά τον Άντερσον Τσεν Χάιμπο, ιδρυτή και CEO της DeepBlue Technology, της μεγαλύτερης εταιρείας ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών, παγκοσμίως.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Χάιμπο βρέθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, για να μοιραστεί πετυχημένες πρακτικές ανάπτυξης ΑΙ τεχνολογιών, αλλά και για να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικό ευρωπαϊκό πόλο καινοτομίας στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις μεταφορές και τις έξυπνες αστικές εφαρμογές.

Στο πλαίσιο του “One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece” ανακοινώθηκε επίσης, η συνεργασία της DeepBlue Technology με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία ενός νέου Innovation AI HUB, που θα αναδείξει την Ελλάδα σε διεθνή πόλο έρευνας και ανάπτυξης ΑΙ εφαρμογών και νέων τεχνολογιών. Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΑ). Μιλώντας στο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της DeepBlue Technology, Ντέιβιντ Ντουαν Τζιν, δήλωσε ότι η εταιρεία του ιδρύθηκε το 2014 στη Σαγκάη και αποτελεί τη Νο 1 αναπτυσσόμενη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. «Πλέον, στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, ο ψηφιακός κόσμος χρησιμοποιείται για τα πάντα. Όλα γίνονται ψηφιακά. Πριν από πέντε χρόνια, τίποτα από αυτά δεν συνέβαινε. Πριν από πέντε χρόνια, προσπαθήσαμε να εισαγάγουμε μια νέα λύση ψηφιακών και άμεσων πληρωμών. Τώρα πια, οι πληρωμές γίνονται ψηφιακά. Το 2017, περισσότεροι από 700 εκατομμύρια Κινέζοι πραγματοποιούσαν ψηφιακές πληρωμές. Στην Κίνα αναπτυσσόμαστε ταχύτατα» ανέφερε ο κ. Τζιν, εξηγώντας το λόγο για τον οποίο η Κίνα επιλέγει ευρωπαϊκές χώρες για να συμπράξει μαζί τους.

Όπως είπε, «η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικά καλές προοπτικές και οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να είναι πολύ καλές σε εμπορικά και κατασκευαστικά θέματα. Η τεχνητή νοημοσύνη και η ψηφιακή τεχνολογία απαιτούν υποδομές. Η Κίνα διαθέτει την υψηλή τεχνολογία και η Ελλάδα διαθέτει τις υποδομές. Γι’ αυτό, αναζητήσαμε ευρωπαίους εταίρους». Από την πλευρά του, ο Chief Scientist της εταιρείας, Δρ. Άλεξ Τζανγκ, υποστήριξε ότι η τεχνολογία της Deep Blue μπορεί να εφαρμοστεί στις ελληνικές πόλεις. «Έχουμε μία μεγάλη ομάδα η οποία μελετά τους κανονισμούς και τη νομοθεσία και μας υποδεικνύει πώς να βελτιώσουμε την τεχνολογία μας προκειμένου να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης υπάρχει η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, που σκοπεύει να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, στόχος μας είναι να σεβόμαστε τον ιδιωτικό βίο και να εφαρμοστεί ένας μηχανισμός προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Με αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουμε, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καλύτερες πόλεις με καλύτερη τεχνολογία» εκτίμησε ο Δρ. Τζανγκ.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σημείωσε ότι τα Τρίκαλα ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερες ψηφιακές ταχύτητες. «Θεωρώ ότι στα Τρίκαλα υλοποιήσαμε τα αυτονόητα. Προσπαθήσαμε ως δήμος με τις δικές μας δυνάμεις και μη στηριζόμενοι στο μεγάλο και δυσκίνητο κράτος, να αναπτύξουμε νέες προοπτικές και νέες τεχνολογίες και, βασικά, να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 19 =