αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε tips για να ξεπεράσεις μια επιχειρηματική αποτυχία: Εξηγεί η Business & Life Coach, Βαλεντίνα Κόρδη

Πέντε tips για να ξεπεράσεις μια επιχειρηματική αποτυχία: Εξηγεί η Business & Life Coach, Βαλεντίνα Κόρδη

Οι μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν, ανάμεσα σε άλλα, ένα κοινό στοιχείο: Έχουν βιώσει μικρές ή μεγαλύτερες αποτυχίες. Ειδικά στο ξεκίνημα της διαδρομής τους. Όλοι τους όμως κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να φτάσουν στον στόχο τους. Σήμερα μάλιστα, σχεδόν κανείς από το ευρύ κοινό δεν θυμάται εκείνες τις αποτυχίες. Είναι λίγο σαν την φράση που έχει πει ο ιδρυτής του Dropbox, Drew Houston: «Μην ανησυχείς για τις αποτυχίες. Αρκεί να είσαι σωστός μια φορά».

Πως όμως μπορείς να ξεπεράσεις μια επιχειρηματική αποτυχία; Δεν είναι πάντα εύκολο. Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach, Βαλεντίνα Κόρδη. Η ίδια παραθέτει 5 tips για να καταφέρεις να ξεπεράσεις μια business αποτυχία και να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

1# Είναι αδύνατο να έχεις μόνο επιτυχίες. Η αποτυχία είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Μπορούμε ίσως να περιορίσουμε τις «απώλειες» λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δεχτούμε ότι η αποτυχία είναι κάτι φυσιολογικό.

2# Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Συνήθως όταν μας συμβαίνει μια αποτυχία, αρχίζουμε να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις και να παίρνουμε βιαστικές αποφάσεις. Χρειάζεται να ηρεμήσουμε και να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη. Είναι χρήσιμο να πατήσεις ένα «pause» και να δεις την ιστορία ως παρατηρητής πλέον. Έτσι θα μπορέσεις να «πιάσεις» και κάποια σημεία αυτής της αποτυχίας, τα οποία δεν μπορούσες να τα αντιληφθείς όταν ήσουν μέσα σε αυτή και την βίωνες.

3# Πάρε μια απόφαση. Σκέψου τι θέλεις να κάνεις. Να σταθείς σε αυτή την αποτυχία, να σε σημαδέψει και να είναι το τέλος της επιχειρηματικής σου πορείας; ‘Η μήπως πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω; Ουσιαστικά, ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις μια αποτυχία είναι να πας παρακάτω.

4# Χρησιμοποίησε τη γνώση. Οι αποτυχίες μας δίνουν χρήσιμα μαθήματα. Έτσι λοιπόν, όταν συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να εξετάσεις τι δεν πήγε καλά, τι μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, και να εφαρμόσεις το νέο πλάνο σου στην επόμενη προσπάθεια.

5# Πράξεις. Αφού λοιπόν έχεις πάρει όλα τα χρήσιμα στοιχεία, πρέπει να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις. Φτιάξε ένα καλύτερο σχέδιο σε σχέση με την τελευταία φορά, και πορέψου με βάση αυτό. Ίσως χρειαστεί να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες, να μάθεις νέα skills ή να βρεις έναν business coach που θα σε βοηθήσει. Κάπως έτσι θα αναπτυχθείς ως επιχειρηματίας και ως leader, και θα φτάσεις στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 13 =