αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑTim Cook: Θα «σκανάρεις» με το κινητό σου το παλτό που φορά κάποιος και θα βλέπεις που πωλείται. Όλα με επαυξημένη πραγματικότητα

Tim Cook: Θα «σκανάρεις» με το κινητό σου το παλτό που φορά κάποιος και θα βλέπεις που πωλείται. Όλα με επαυξημένη πραγματικότητα

Τον ρόλο που θα παίξει η επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) σε πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων και η βιομηχανία μόδας αναλύει ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook.

Σε συνέντευξή του στο Vogue, ο Tim Cook ανέφερε ότι δεν υπάρχει τομέας που θα μείνει ανεπηρέαστος από την επαυξημένη πραγματικότητα ανάμεσα σε αυτούς και οι πασαρέλες και ο τομέας του shopping.

Ένα παράδειγμα που έφερε είναι: φανταστείτε να γευματίζετε και να μπαίνει μια γυναίκα με ένα καταπληκτικό παλτό. Μπορείτε να σκανάρετε το παλτό με το smartphone σας, να δείτε που είναι διαθέσιμο και να το παραγγείλετε άμεσα. Σύμφωνα με τον Tim Cook, η δυνατότητα να σκανάρετε ρούχα που φοράνε άλλοι αυτό δεν είναι κάτι παρατραβηγμένο.

Όσο για τις πασαρέλες, η επαυξημένη πραγματικότητα θα βοηθήσει ώστε να μπορούν όλοι να βλέπουν τις δημιουργίες κι όχι μόνο όσοι κάθονται στις πρώτες θέσεις. Ταυτόχρονα, μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας θα μπορούν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα ρούχα κι όχι μόνο την μπροστινή ή την πίσω πλευρά τους.

Ήδη γνωστές εταιρείες, όπως οι Rimmel και η Gap έχουν λανσάρει εφαρμογές που καλούν τους καταναλωτές να δοκιμάσουν make-up και ρούχα εικονικά. Επίσης και η Burberry πρόσφατα χρησιμοποίησε το ARKit της Apple για να εμπλουτίσει τις φωτογραφίες των χρηστών με εμπνευσμένες από τον οίκο δημιουργίες του καλλιτέχνη Danny Sangra. Όμως κανένα από αυτά δεν είναι τόσο προηγμένο ώστε να αγγίζει την εμπειρία που έχει ο χρήστης στο ίδιο το κατάστημα όταν δοκιμάζει τα υποψήφια ρούχα ή καλλυντικά απευθείας.

Ο Tim Cook είναι αισιόδοξος, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα αν και όχι αυτόν τον χρόνο. Σύντομα όμως θεωρεί ότι η επαυξημένη πραγματικότητα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αγοραστική εμπειρία.

Όσο για το σκανάρισμα των παλτών άλλων ανθρώπων, ο Tim Cook ομολόγησε ότι η Apple δεν σχεδιάζει να χτίσει την τεράστια βάση δεδομένων με ρούχα, παπούτσια και αγαθά που θα έκαναν κάτι τέτοιο δυνατό, αλλά σκοπεύει να υποστηρίξει εταιρεία που θα κάνουν κάτι τέτοιο στα προϊόντα τους.

Τέλος, άφησε υπόνοιες ότι μπορεί να εργάζονται σε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία όμως όπως και να έχει δεν φαίνεται να λανσάρουν σύντομα. Τα γυαλιά, τύπου Google Glass, τα οποία οραματίζεται θα είναι σίγουρα πιο κομψά και πιθανότατα θα συνδυάζουν τις δυνατότητες σάρωσης, την επαυξημένη πραγματικότητα και τη βιομηχανία μόδας: «Υπάρχουν φήμες και κουτσομπολιά για εταιρείες οι οποίες εργάζονται σε αυτό και προφανώς δεν αποκαλύπτουμε πάνω σε τι εργαζόμαστε. Ωστόσο, σήμερα μπορώ να σου πω ότι η τεχνολογία καθαυτή, η οποία θα προσφέρει και ποιότητα δεν υπάρχει. Δεν μας νοιάζει να είμαστε πρώτοι, θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι που θα προσφέρουμε εμπειρίες στους καταναλωτές. Κάτι που μπορεί να δείτε άμεσα στην αγορά, δεν είναι κάτι που εμάς θα μας άφηνε ικανοποιημένους».

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − seven =