αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTim Cook: Αυτά είναι τα 4 στοιχεία που πρέπει να έχετε για να δουλέψετε στην Apple

Tim Cook: Αυτά είναι τα 4 στοιχεία που πρέπει να έχετε για να δουλέψετε στην Apple

Άραγε, τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει κάποιος για να δουλέψει σε έναν τεχνολογικό γίγαντα; Πρόσφατα ο Tim Cook μίλησε στους φοιτητές του University of Naples Federico II. Ανάμεσα σε άλλα, αποκάλυψε τα στοιχεία που ψάχνει η Apple στους υποψηφίους που περνούν από συνέντευξη και θέλουν να εργαστούν στην εταιρία.

Αυτά είναι η συνεργασία, η δημιουργικότητα, η περιέργεια και η εξειδίκευση.

Συνεργασία

Ο Tim Cook είπε ότι η δυνατότητα κάποιου να συνεργάζεται αποτελεσματικά με άλλα μέλη της ομάδας αποτελεί μια βασική δεξιότητα για άτομα που θέλουν να εργαστούν για την Apple. Είναι ίσως το πιο βασικό στοιχείο, αφού κατά κάποιο τρόπο περιλαμβάνει και τα άλλα τρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε ότι η συνεργασία είναι κρίσιμο χαρακτηριστικό για τη δημιουργία νέων προϊόντων στην Apple.

«Πιστεύουμε ότι οι ισχυροί μεμονωμένοι συνεισφέροντες είναι πραγματικά καθοριστικοί, αλλά δύο δυνατά άτομα που συνεργάζονται μπορούν να κάνουν καταπληκτική δουλειά και μικρές ομάδες μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα», είπε. «Έτσι, αναζητούμε την ικανότητα να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους – το θεμελιώδες συναίσθημα ότι αν μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σας, αυτή η ιδέα θα μεγαλώσει, θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη», εξηγεί.

Δημιουργικότητα

Το δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει όποιος θέλει να δουλέψει στην Apple, είναι η δημιουργικότητα. Η Apple αναζητά πάντα και επιβραβεύει τους ανθρώπους που μπορούν να σκέφτονται διαφορετικά και καινοτόμα.

«Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά, που μπορούν να δουν ένα πρόβλημα και να μην παγιδευτούν στο δόγμα του πώς αντιμετωπίζεται συνήθως ένα πρόβλημα», είπε ο Tim Cook.

«Αναζητάμε κάποιον που θα περιπλανηθεί γύρω από το πρόβλημα και θα το εξετάσει από διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του για να βρει λύσεις».

Περιέργεια

«Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις», είπε ο Tom Cook απευθυνόμενος στους φοιτητές του πανεπιστημίου. Η Apple σύμφωνα με τον Cook, θέλει να βρει ανθρώπους που είναι περίεργοι, που θέλουν να μάθουν περισσότερα.

«Να είσαι περίεργος για κάτι και να κάνεις πολλές ερωτήσεις, είτε πιστεύεις ότι είναι έξυπνες είτε χαζές», είπε. «Είναι εκπληκτικό όταν κάποιος αρχίζει να κάνει ερωτήσεις όπως ένα παιδί, καθώς ασκεί πίεση στο άτομο να σκεφτεί τις απαντήσεις πολύ βαθιά. Και έτσι, αναζητούμε αυτή την έμφυτη περιέργεια στους ανθρώπους».

Εξειδίκευση

Οι υπάλληλοι της Apple πρέπει να είναι ειδικοί στους τομείς τους. Πρέπει να διαθέτουν γνώσεις που προέρχονται από την εκπαίδευση και την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία τους.

«Αν κάνουμε κάτι που σχετίζεται με βιομηχανικό σχεδιασμό, χρειαζόμαστε κάποιον που να γνωρίζει το βιομηχανικό σχεδιασμό και να έχει μια ικανότητα σε αυτό, που προέρχεται είτε από τις μέρες του πανεπιστημίου είτε από τις ημέρες εργασίας του», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι στοιχεία που σε κάνουν πιο ελκυστικό στους άλλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =