αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑThink Silicon: Η πορεία της startup από την Πάτρα, μέχρι να κλείσει το σούπερ deal με τους Αμερικανούς

Think Silicon: Η πορεία της startup από την Πάτρα, μέχρι να κλείσει το σούπερ deal με τους Αμερικανούς

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστή η είδηση: Η Think Silicon, μια startup που ξεκίνησε από την Πάτρα το 2007, τώρα εξαγοράστηκε από την εισηγμένη στο NASDAQ εταιρία Applied Materials. Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το οικονομικό ύψος της συμφωνίας δεν έχουν γίνει, ωστόσο αναφέρεται ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες λένε ότι η εξαγορά έκλεισε σε ένα ποσό που ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι από το ευρύ κοινό δεν γνώριζε την Think Silicon. Η εταιρία δραστηριοποιείται στο χώρο των ημιαγωγών και εξειδικεύεται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων και πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, για wearables, Internet of Things, οικιακές συσκευές  και οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού , ενώ εξυπηρετεί πελάτες σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα επέκτεινε τη προϊοντική γκάμα  της σε λύσεις απευθυνόμενες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης  επεξεργαστών χαμηλής ισχύος για Edge Computing.

Η πορεία μέχρι την μεγάλη εξαγορά

Το 2009 εξασφαλίστηκε η πρώτη χρηματοδότηση από το cluster Μικροηλεκτρονικής του Corralia για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογίας. Ένα χρόνο αργότερα εξασφαλίζεται και ο πρώτος πελάτης της εταιρείας, η Dialog Semiconductors.

To 2014 ηThink Silicon ανοίγει το πρώτο της γραφείο marketingκαι πωλήσεων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Τορόντο του Καναδά. Την επόμενη χρονιά ξεκινά συνεργασία με την Tortuga Pacific με στόχο την περαιτέρω διείσδυσή της στην αγορά των ΗΠΑ.

Το 2017 ξεκινά η συνεργασία με την εισηγμένη στο NASDAQ Synopsys για την ανάπτυξη ενός συστήματος χαμηλής κατανάλωσης για ενσωματωμένες συσκευές για την αγορά του Internetof Thing και την επόμενη χρονιά η Think Silicon αναδεικνύεται ως ένας από τους οκτώ νικητές του διαγωνισμού Envolve Award Greece 2018.

Το 2019 η Think Silicon λαμβάνει αρχική χρηματοδότηση από τη Metavallon και δύο ακόμη ιδιώτες επενδυτές. Η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα απ’ αυτά να προέρχονται από ευρωπαϊκά και ελληνικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 3 =