αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑThessINTEC: Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών για το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο της Θεσσαλονίκης

ThessINTEC: Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών για το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο της Θεσσαλονίκης

Οι προοπτικές της ψηφιοποίησης στον χώρο του real estate, οι νέες εφαρμογές λογισμικών για τις επιχειρήσεις του κλάδου και η σημασία της ίδρυσης τεχνολογικών πάρκων απασχόλησαν το 24ο συνέδριο της Prodexpo, το οποίο πραγματοποιείται στις 25 και 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όπως υπογράμμισε ο Πάρης Κοκορότσικος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroconsultants τα τεχνολογικά πάρκα και οι περιοχές καινοτομίας βρίσκονται πολύ πίσω στην Ελλάδα, όλο και περισσότεροι όμως αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον θεσμό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο παλιά πάρκα και άλλα δύο σε μικρά κτίρια, που ουσιαστικά είναι θερμοκοιτίδες. Συνομιλώντας με τη Μαρία Αυτιά, Leading Partner της Real Estate Advisory – REA L.P., τόνισε ότι μεγάλη ώθηση θα δώσει το πρώτο τεχνολογικό πάρκο που γίνεται στην χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για το ThessINTEC, ένα πάρκο 4ης γενιάς, που θα δημιουργηθεί σε έκταση 760 στρεμμάτων δίπλα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκορότσικο, αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αναμένεται να μετακινηθούν ερευνητικά κέντρα από 70 εταιρίες, ενώ σημαντική επένδυση θα κάνουν Ισραηλινοί. Θα αποκτήσουν δικαιώματα επιφάνειας για 55 χρόνια, για το 25% της συνολικής έκτασης των 760 στρεμμάτων του Thess INTEC, στο οποίο και θα μπορούν να κατασκευάσουν κτίρια εμβαδού έως και 70.000 τ.μ. και θα εγκαταστήσουν εκεί δικούς τους πελάτες.

Την ίδια στιγμή, με χαμηλότερους ρυθμούς σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας προχωρά η ψηφιοποίηση στον κλάδο του real estate, όπως είπε ο Δημήτρης Μελαχροινός, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Spitogatos Group. «Επενδύουμε στην τεχνολογία για να φέρουμε πιο κοντά προσφορά και ζήτηση. Όσο κι αν προχωρήσει η ψηφιοποίηση πάντως, ο μεσίτης θα παραμείνει στο κέντρο των διαδικασιών» υπογράμμισε ο κ. Μελαχροινός, εξηγώντας ότι ο επαγγελματίας είναι πολύ σημαντικός στην απόφαση αγοράς ή ενοικίασης ενός ακινήτου. Σημείωσε ότι ο κόσμος προτιμά την εξειδίκευση όταν κάνει τις αναζητήσεις του, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά καινούργια μοντέλα στη λειτουργία γραφείων για αγορά κι ενοικίαση ακινήτων, με εξειδίκευση, ανάλογα με την περιοχή ή το είδος των ακινήτων. Προσέθεσε ότι πλέον υπάρχουν αρκετοί διαμεσολαβητές δανείων στην Ελλάδα, κάτι που θα βοηθήσει την αγορά ακινήτων να πάει μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =