αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑThess Intec: Το νέο τεχνολογικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα

Thess Intec: Το νέο τεχνολογικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει, με νομοθετική ρύθμιση, η παραχώρησή του οικοπέδου των 761 στρεμμάτων στην περιοχή Τσαΐρια της Περαίας από το υπουργείο Οικονομικών όπου έχει παραχωρηθεί από το υπερταμείο, στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί το τεχνολογικό πάρκο τέταρτης γενιάς, γνωστό ως Thess Intec.

Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης το οποίο διοργάνωσε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης».

Ο κ. Καράογλου διευκρίνισε ότι το σχέδιο έχει μπει ήδη σε διαδικασία υλοποίησης και έχει συγκροτηθεί εδώ και μήνες ομάδα εργασίας ενώ για την ανάπλαση της ΔΕΘ Helexpo σημείωσε: «Είμαστε εν αναμονή του ειδικού χωροταξικού σχεδίου και της προκήρυξης του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού». Σχολίασε, άλλωστε ότι από τα 170 στρέμματα που σήμερα καταλαμβάνει η ΔΕΘ με 38 κτίρια, την επόμενη μέρα θα καταλαμβάνει τα μισά (τα 85) και τα υπόλοιπα θα διατεθούν στους Θεσσαλονικείς ως αστικό πράσινο πάρκο.

http://thermaikos.info/wp-content/uploads/2019/02/TEC-2.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 1 =