αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣTheatrinos: Το «παράλληλο project» που θέλει να σε φέρει πιο κοντά στο θέατρο

Theatrinos: Το «παράλληλο project» που θέλει να σε φέρει πιο κοντά στο θέατρο

Πολλές φορές, διαβάζουμε σε ξένα Media, για «παράλληλα projects» που ξεκίνησαν κάποιοι άνθρωποι, και στην συνέχεια αυτά κατάφεραν να φτάσουν στην μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία. Μη ξεχνάμε, ότι κάποτε το Facebook είχε ξεκινήσει ως ένα τέτοιο.

Η Μαρία Φλώρου έχει το δικό της «παράλληλο project». Είναι συνιδρύτρια του Theatrinos.gr, μαζί με τον Παντελή Βρατσάλη. Πρόκειται για ένα ευρετήριο​ ​θεατρικών​ ​παραστάσεων, στην digital εποχή. Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το δικό της story, τον ελεύθερο χρόνο που έχει… σχεδόν εξαφανιστεί, εξηγεί το αν οι άνθρωποι στην Ελλάδα της κρίσης βλέπουν θέατρο, και τα επιχειρηματικά της σχέδια για το μέλλον.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να «τρέχει» κάποιος ένα «παράλληλο project»; Φαντάζομαι ότι ο ελεύθερος χρόνος περιορίζεται δραστικά

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση με το theatrinos είναι μια μεγάλη πρόκληση! Δεν είναι μια τυπική ενασχόληση και σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται ούτε στις καθημερινές ημέρες ούτε στις πρωινές ώρες. Έχεις να καταχωρήσεις δεκάδες συνήθως παραστάσεις σε καθημερινή βάση… Έχεις να συντονίσεις τις κληρώσεις εκατοντάδων προσκλήσεων κάθε μήνα… Έχεις να παρακολουθήσεις παραστάσεις τα περισσότερα βράδια, τα περισσότερα σαββατοκύριακα, χειμώνα – καλοκαίρι…

Ο ελεύθερος χρόνος, ναι έχει μειωθεί δραστικά, θα λέγαμε ότι έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Αλλά η ενασχόληση αυτή συνδυάζει τουλάχιστον τη “δουλειά” με τη διασκέδαση!

Με απλά λόγια, τι κάνει η πλατφόρμα σας;

Το theatrinos.gr είναι ένα σύγχρονο​ ​ευρετήριο​ ​θεατρικών​ ​παραστάσεων​,​ ​που παρέχει​ ​στο​ ​χρήστη​ ​μια​ ​σειρά​ ​από​ ​​καινοτόμες​ ​ευκολίες​ ​και​ ​λειτουργίες, όπως η αναζήτηση παραστάσεων με πολλαπλά κριτήρια, ο εντοπισμός παραστάσεων που παίζονται κοντά στην τοποθεσία μου ή παραστάσεων που παίζονται σήμερα, η συγκέντρωση των κριτικών του θεάτρου από google και από facebook, η δυνατότητα να “σώσω” τις παραστάσεις που με ενδιαφέρουν σε λίστα αγαπημένων, κ.ά.

Η πλατφόρμα μας ήρθε στο χώρο των θεατρικών δρώμενων για να δώσει λύση σε δύο μεγάλα θέματα στην αναζήτηση παραστάσεων:

Το ένα είναι η αναζήτηση με πολλαπλά κριτήρια. Ο χρήστης του theatrinos μπορεί να​ ​πραγματοποιήσει​ ​αναζήτηση​ ​παραστάσεων​ ​με​ ​βάση​ ​την​ ​ημέρα / ημέρες,​ ​την​ ​περιοχή / περιοχές,​ ​το είδος / είδη​ ​της​ ​παράστασης​, αλλά και την ύπαρξη προσφορών,​ ​​συνδυάζοντας​ ​ΟΛΑ​ ​τα​ ​κριτήρια​​ ​στην αναζήτησή​ ​του.

Το άλλο είναι το ​να​ ​μπορεί​ ο χρήστης ΕΥΚΟΛΑ και ​ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ​ ​να​ ​βρει​ ​τις​ παραστάσεις​ ​που​ ​τον ενδιαφέρουν. Έτσι, αν κάνετε μια οποιαδήποτε αναζήτηση στο theatrinos και δείτε τη σελίδα αποτελεσμάτων, θα διαπιστώσετε ότι με μια ματιά, μπορεί να δει κανείς όλες τις βασικές πληροφορίες για​ ​την​ ​κάθε​ ​παράσταση:​ ​το​ ​είδος της,​ ​τη​ ​διάρκεια,​ ημερομηνία τελευταίας παράστασης,​ ​σε​ ​ποιο​ ​θέατρο​ ​παίζεται,​ ​​αλλά​ ​ΚΑΙ​ ​το​ ​πρόγραμμα της​ ​κάθε​ ​παράστασης. Όλα αυτά με μια ματιά, δεν χρειάζεται δηλαδή να ανοίγει ο χρήστης την κάθε παράσταση σε νέο tab για να δει πότε παίζεται η παράσταση, αφού έχει όλη την απαραίτητη πληροφορία μπροστά του.

Ποια είναι η ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι τώρα από τους χρήστες, αλλά και από τη θεατρική κοινότητα;

Η θεατρική κοινότητα ήταν πολύ ανοιχτή και δεκτική στο νέο μέλος της. Το theatrinos έκανε “πρεμιέρα” στο τέλος Μάρτη του 2017, λίγες μέρες δηλαδή πριν το κλείσιμο των θεάτρων για την εβδομάδα του Πάσχα. Ουσιαστικά, η πρώτη ολόκληρη σεζόν που υπάρχει η πλατφόρμα μας είναι η σεζόν που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017, οπότε η διάρκεια “ζωής” μας είναι σχετικά μικρή ακόμη. Ωστόσο, σε αυτό το σύντομο διάστημα έχουμε φιλοξενήσει στην ιστοσελίδα μας περισσότερες από 1400 παραστάσεις, έχουμε γίνει χορηγοί επικοινωνίας παραστάσεων, έχουμε προσκληθεί και παρακολουθήσει δεκάδες παραστάσεις. Το σημαντικότερο όλων, τα θετικά σχόλια που έχουμε λάβει για την πλατφόρμα μας και τη δουλειά μας.

Όσο για τους χρήστες μας, θα σας δείξω κριτικές που μας έχουν καταχωρήσει στη σελίδα μας στο facebook:

Ξένια Κ.: Εξαιρετικό σάιτ για Θεατροφιλους! !!Ευχαριστούμε πολύ! !!Ευτυχισμένες γιορτές σε ολους!!!

Γιάννης Α.: Εξαιρετική η σελίδα σας κ πολυ ενημερωμένη!!!

Πένυ Ρ.: Εξαιρετικό και προσεγμένο όσο δεν παίρνει!

Και μηνύματα από το inbox μας:

Δώρα Λ.: Να συνεχίσετε να μας ψυχαγωγείτε και να μας δίνετε αυτές τις ευκαιρίες !!!

Λένα Σ.: Ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να ξαναγίνω παιδί, Καλές γιορτές κι ενας νέος χρόνος γεμάτος θέατρο κι όνειρα όπως αυτά των αστεριών…

Θεόδωρος Π.: Να περνάτε όμορφα  φίλοι και φίλες! Πάντα να παίρνετε τόση χαρά όση δίνετε και σε μας! Να είστε πάντα δυνατοί και γεμάτοι δημιουργική πνοή!

Με βάση την εικόνα που έχετε, οι άνθρωποι στην Ελλάδα της κρίσης βλέπουν θεατρικές παραστάσεις;

Υποθέτω ότι τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί πιθανώς ο αριθμός των παραστάσεων που παρακολουθεί κάποιος ανά έτος, αλλά νομίζω ότι ο θεατρόφιλος κόσμος, ο κόσμος που συνήθιζε να παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις, συνεχίζει να παρακολουθεί, ενδεχομένως όμως λιγότερες.

Το θέατρο έχει κι αυτό προσαρμοστεί στην Ελλάδα της κρίσης. Πριν αρκετά χρόνια, θυμάμαι, μια μέση τιμή εισιτηρίου ήταν γύρω στα 20-25 ευρώ. Σήμερα μια μέση τιμή είναι 12-15 ευρώ το εισιτήριο κι επιπλέον υπάρχουν αρκετές προσφορές, τύπου 1 + 1 δωρεάν ή εκπτωτικά κουπόνια, υπάρχουν ειδικές τιμές για κατόχους κάρτας ανεργίας, για πολύτεκνους, φοιτητές, συνταξιούχους και πολλές άλλες κατηγορίες. Έτσι, το να παρακολουθήσεις μια παράσταση π.χ. με 1 + 1, φαίνεται να είναι ένα σχετικά διαχειρίσιμο και εφικτό κόστος.

Θεωρείτε ότι digital πλατφόρμες σαν τη δική σας, μπορούν να στρέψουν περισσότερους ανθρώπους προς το θέατρο; Ειδικά άτομα νεαρής ηλικίας

Το θέατρο, ειδικά για τα άτομα νεαρής ηλικίας, είναι κατά τη γνώμη μου, θέμα εκπαίδευσης, με την έννοια ότι τα παιδιά “μαθαίνουν” να πηγαίνουν στο θέατρο είτε από την οικογένεια είτε από το σχολείο. Να σας αναφέρω, πάνω σε αυτό το θέμα, ότι με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε παιδικές θεατρικές παραστάσεις να μεταφέρονται σε χώρους σχολείων, ακόμη και βρεφονηπιακών σταθμών!

Γενικά μιλώντας, θα σας πω πως ναι, μπορεί μια τέτοια πλατφόρμα να στρέψει περισσότερους ανθρώπους προς τα θεατρικά δρώμενα της πόλης.

Το theatrinos διαχειρίζεται τη διανομή εκατοντάδων δωρεάν προσκλήσεων κάθε μήνα για θεατρικές παραστάσεις. Έτσι, ο κόσμος δοκιμάζει να δει μια παράσταση, δεν χάνει κάτι στο κάτω-κάτω και στις περισσότερες των περιπτώσεων η εμπειρία της επαφής με το θέατρο είναι θετική. Συχνά πυκνά λαμβάνουμε το μήνυμα “μας κάνατε θεατρόφιλους”!

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας, σε ότι αφορά την ανάπτυξη της πλατφόρμα σας;

Το σημαντικότερο για εμάς πλάνο είναι το “χτίσιμο” του brand name του theatrinos και η διεύρυνση του αριθμού των χρηστών μας. Να το μάθει ο κόσμος και να το χρησιμοποιεί, να γνωρίσει τα προτερήματά του και να πληκτρολογεί theatrinos.gr όταν ψάχνει για θεατρικές παραστάσεις.

Επιπλέον, το theatrinos δεν διαθέτει προς το παρόν κάποια εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητα, οπότε ένα ακόμη πλάνο είναι η εύρεση πηγών εσόδων για το project, που φυσικά σχετίζεται άμεσα και με τη βιώσιμότητά του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =