αρχικηVIRALThe Wave: Το κτίριο πολυτελών κατοικιών που ετοιμάζεται στη Γλυφάδα (Εικόνες)

The Wave: Το κτίριο πολυτελών κατοικιών που ετοιμάζεται στη Γλυφάδα (Εικόνες)

Ένα κτίριο με διαμερίσματα και μεζονέτες κερδίζει τις εντυπώσεις από τα φωτορεαλιστικά σχέδια ακόμα, καθώς ο σχεδιασμός και η αρχιτεκτονική προσέγγιση του γραφείου Potiropoulos+Partners ξεχωρίζουν εξ αρχής.

Ο λόγος για το πρωτοποριακό«Τhe Wave» στην περιοχή Γκολφ της Γλυφάδας που είναι ένα project το οποίο ήδη ξεχωρίσει από την αρχική φάση υλοποίησής του για τον ανατρεπτικό σχεδιασμό και τις φόρμες που εμπνέονται από το τοπιακό ανάγλυφο της ευρύτερης περιοχής που θυμίζει «πίνακα κυμάτων».

«Κεντρική «ιδέα» της σύνθεσης αποτέλεσε ο χειρισμός των ορίων που ιεραρχούν τις κινήσεις, τις στάσεις, και γενικά τις ποιοτικές διαφοροποιήσεις. Η κοντινή και η μακρινή θέα, η μικρή και η μεγάλη κλίμακα, και η μετάβαση από το φυσικό στοιχείο στο χτισμένο, εγκαθιστούν στον σχεδιασμό ένα σύνολο διαδραστικών σχέσεων αποτελώντας τον βασικό παράγοντα διαμόρφωσης του αρχιτεκτονικού συντακτικού», αναφέρει στο iefimerida.gr o Δημήτρης Ποτηρόπουλος, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία που αποτέλεσαν έμπνευση για το «Τhe Wave».

«Τhe Wave» στη Γλυφάδα
«Τhe Wave» στη Γλυφάδα


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − five =