αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣThe Travellers: Είναι ζευγάρι, είναι bloggers και ταξιδεύουν μαζί στα πιο απίθανα μέρη

The Travellers: Είναι ζευγάρι, είναι bloggers και ταξιδεύουν μαζί στα πιο απίθανα μέρη

Ας το παραδεχτούμε: Όλοι θα θέλαμε να είμαστε στην θέση τους. Ο Γιώργος Τζιοβάρας και η Julie Λισγάρα είναι οι άνθρωποι πίσω από το blog TheTravellers.gr. Οι δυο τους είναι ζευγάρι, είναι travel bloggers και ταξιδεύουν μαζί στα πιο απίθανα μέρη. «Ξεκινήσαμε ως απλοί τουρίστες και ήδη νιώθουμε πολύ διαφορετικοί. Το blogging έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό και για μας σημαίνει δημιουργία», λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι.

Οι δύο bloggers μιλούν στο It’s Possible για τα μέρη τα οποία έχουν επισκεφτεί (και ποιο βάζουν άραγε στο Νο1), απαντούν στο αν τελικά το travel blogging μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου, ενώ αποκαλύπτουν και το αν… διαφωνούν μεταξύ τους σχετικά με τους προορισμούς που επιλέγουν αλλά και το πρόγραμμα των ταξιδιών.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το travel blogging;

Η αγάπη μας για τη φωτογραφία και τα ταξίδια, μας έκαναν να δημιουργήσουμε το δικό μας blog και να αποτυπώνουμε μέσα από τις δικές μας εμπειρίες το κάθε ταξίδι. Ξεκινήσαμε ως απλοί τουρίστες και ήδη νιώθουμε πολύ διαφορετικοί. Το blogging έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό και για μας σημαίνει δημιουργία.

Με δεδομένο ότι ταξιδεύετε δύο άτομα, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τους προορισμούς αλλά και το εκάστοτε πρόγραμμα στα ταξίδια σας;

Η αλήθεια είναι πως ναι και αν λέγαμε πως δεν διαφωνούμε σίγουρα θα ήταν ψέμα. Βέβαια επειδή και οι δύο αγαπάμε τους ιδιαίτερους προορισμούς, πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν πολλές διαφωνίες. Όσον αφορά όμως το πρόγραμμα του κάθε ταξιδιού, εδώ τσακωνόμαστε. Λίγο η κούραση, λίγο η γκρίνια του Γιώργου που δεν αντέχει να περπατήσει άλλα χιλιόμετρα αλλά και οι αμέτρητες ιδιοτροπίες της Julie (πείνα, κρύο, ζέστη) μας φέρνουν σε αυτή την κατάσταση.

Σε ποιους προορισμούς έχετε ταξιδέψει μέχρι σήμερα και ποιον θα βάζατε στο Νο1 ως το πιο «αξέχαστο ταξίδι» σας;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ταξιδιών μας, προς το παρόν είναι στην Ευρώπη με μία μικρή εξαίρεση την Τουρκία. Από όλες τις χώρες που έχουμε ταξιδέψει έχουμε ‘πάρει’ και κάτι.  Για παράδειγμα στην Πολωνία ξετρελαθήκαμε με τις τοπικές γεύσεις, η Μάλτα μας εντυπωσίασε η αρχιτεκτονική που ενώ είναι στην Ευρώπη δεν θυμίζει και τόσο ευρωπαϊκή χώρα, η Ιταλία, τι να πούμε για την Ιταλία, το υπέροχο κρασί στους αμπελώνες του Locorotondo ή τις σπηλιές της Matera;! Ακόμη μας έχουν γοητεύσει οι χώρες τις βαλκανικής χερσονήσου όπως Μαυροβούνιο, Κροατία και Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Από όλους τους προορισμούς όμως, στο No 1 θα βάζαμε την Καππαδοκία στην Τουρκία. Ένα σεληνιακό τοπίο γεμάτο ιστορία, γεύσεις και αντιθέσεις. Μια περιοχή που από τη στιγμή που θα βρεθείς εκεί σε διακατέχει δέος και έντονα συναισθήματα.

Με βάση την εικόνα που έχετε, μπορεί το travel blogging να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Όπως αρκετά πράγματα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή και πέραν τις Ευρώπης είμαστε αρκετά πίσω και το travel blogging δεν μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου είναι εφικτό. Βέβαια, αν συγκρίνουμε το τώρα σε σχέση με πριν 5 περίπου χρόνια θα δούμε ότι το travel blogging έχει εξελιχθεί σημαντικά. Σίγουρα δεν γίνεται να ξυπνήσει κάποιος ένα πρωί και να πει «θα γίνω travel blogger και θα ζω από αυτό». Θέλει χρόνο (πολύ χρόνο), υπομονή, όρεξη, αγάπη για αυτό (όπως καθετί άλλωστε) και επίσης μέχρι να φτάσεις στο σημείο να είναι το βασικό σου επάγγελμα, θέλει εισόδημα από κάπου αλλού, που συνήθως (πιστεύουμε ισχύει για όλους) υπάρχει μία βασική δουλειά και το travel blogging είναι κάτι σαν χόμπι.

Πολλοί θεωρούν ότι τα ταξίδια είναι ένα «ακριβό χόμπι». Τι άποψη έχετε εσείς πάνω σε αυτό;

Δυστυχώς, είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι τα ταξίδια είναι ένα «ακριβό χόμπι», το συναντούμε συχνά, ακόμη και σε άτομα του στενού μας φιλικού περιβάλλοντος και μας λυπεί ιδιαίτερα.  Η άποψή μας είναι εντελώς αντίθετη με αυτό.

Πιστεύουμε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και σωστής διαχείρισης. Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να κάνεις ένα ταξίδι και όταν λέμε ταξίδι εννοούμε εξωτερικό, διότι στην Ελλάδα είναι πολύ πιο εύκολο. Το λάθος που κάνουν αυτοί που το πιστεύουν αυτό είναι να το βλέπουν από λάθος οπτική γωνία, καθώς και το ότι αρκετοί είναι προκατειλημμένοι. Δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε με όλα τα παραπάνω, δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση ότι δεν χρειάζονται χρήματα αλλά όχι και αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το σημαντικότερο είναι να θες να κάνεις ένα ταξίδι και να μη ψάχνεις δικαιολογίες για ποιο λόγο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Και οι δύο απασχολούμαστε επαγγελματικά στον τουριστικό κλάδο, δεν είναι ότι καθόμαστε και έχουμε εισόδημα από κάπου αλλού όπως πολλοί πιστεύουν. Καθαρό μυαλό, θετική σκέψη και όλα γίνονται. Άλλωστε κάτι που μάθαμε από τα ταξίδια είναι ότι «το ταξίδι είναι το μόνο πράγμα που θα σας κάνει πιο πλούσιους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =