αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑThe Telegraph: Η Ελλάδα εξετάζει πάλι μέτρα lockdown, καθώς οι τουρίστες… φέρνουν κρούσματα

The Telegraph: Η Ελλάδα εξετάζει πάλι μέτρα lockdown, καθώς οι τουρίστες… φέρνουν κρούσματα

Αυξημένος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα- μετά και το άνοιγμα των συνόρων. Κάτι που σχολιάζει η βρετανική The Telegraph. «Η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει μερικά μέτρα lockdown, αφού στην χώρα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, μετά το άνοιγμα του τουρισμού», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Όπως τονίζει η The Telegraph, αυτή την στιγμή η Ελλάδα έχει τα περισσότερα ενεργά κρούσματα που είχε ποτέ, μέσα στην πανδημία.

Την Παρασκευή, 60 άτομα επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό- ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τις 21 Απριλίου. Περισσότερα από 100 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες ήταν από εισερχόμενους τουρίστες

«Οι Βρετανοί τουρίστες πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα από τις 15 Ιουλίου, με τις πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να ξαναρχίσουν σε εκείνη την ημερομηνία. Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν τώρα τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων» σημειώνει η The Telegraph.

Παράλληλα, το Βρετανικό Μέσο σχολιάζει ότι από τις 14 Ιουλίου οι Βούλγαροι που διασχίζουν τα σύνορα προς την Ελλάδα πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν κάνει τεστ τις τελευταίες 72 ώρες πριν το ταξίδι, και ότι φυσικά έχουν βγει αρνητικοί.

Τι άλλο είναι πιθανό να δούμε από εδώ και στο εξής; Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Ελληνικές Αρχές ίσως προχωρήσουν σε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, ενίσχυση των ελέγχων σε μπαρ και εστιατόρια και ενδεχομένως εισαγωγή ταξιδιωτικών περιορισμών από χώρες με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 16 =