αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑThe Orbit: Αυτό είναι το «διαστημικό» κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το Taxibeat- Θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019

The Orbit: Αυτό είναι το «διαστημικό» κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το Taxibeat- Θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019

Ένα νέο φουτουριστικό κτίριο ετοιμάζεται σε φουλ ρυθμούς, στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πανόρμου. Εκεί αναμένεται να στεγαστεί η γνωστή εφαρμογή Beat (πρώην Taxibeat). Όπως διαβάζουμε στο επίσημο site της κατασκευαστικής εταιρίας που έχει αναλάβει το project, το εν λόγω κτίριο ονομάζεται The Orbit, και αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2019. Ενώ θα έχει συνολικό μέγεθος 42.000 τετραγωνικών μέτρων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρχε εκεί, αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ. Και τώρα γίνεται η ριζική ανακατασκευή του για να φιλοξενήσει τους νέους του ενοίκους.

«Στόχος μας είναι εκτός από τη μεταφορά των δικών μας δραστηριοτήτων να προσελκύσουμε ταλέντα από το εξωτερικό, να διαμορφώσουμε έναν εργασιακό χώρο, ο οποίος θα τους εμπνέει να επιστρέψουν και να δημιουργήσουν», έχει πει πρόσφατα ο Νίκος Δρανδάκης, μιλώντας στην Καθημερινή.

«Το όραμα το δικό μας είναι να δημιουργήσουμε ένα φρέσκο campus γραφείων, επόμενης γενιάς. Η ιδέα μας “έδεσε” πολύ όμορφα με την Beat» περιγράφουν με ενθουσιασμό οι δύο αρχιτέκτονες Νατάσσα Λιανού και Ερμής Χαλβατζής που έχουν αναλάβει το έργο. Ο σχεδιασμός του κτιρίου αφορά γραμμές καθαρές, με έντονα βιοκλιματικά στοιχεία και έναν βιώσιμο και δυνατό σχεδιασμό, όπως εξηγούν.

Το 90% του οικοπέδου θα είναι πράσινο, ποσοστό το οποίο είναι κατά πολύ αυξημένο και οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν ότι θα αλλάξει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής, καθώς το «The Orbit» θα αποτελεί σημείο αναφοράς. «Εχουμε δημιουργήσει τρεις μεγάλες γέφυρες με άνοιγμα 25 μέτρων, με στόχο να λειτουργήσουν ως υπερυψωμένοι κήποι (sky gardens). Επίσης περιλαμβάνει πλειάδα δημόσιων χώρων, οι οποίοι θα είναι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τη διάδραση μεταξύ των εργαζομένων στο κτίριο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινόχρηστοι χώροι, που είναι προσανατολισμένοι στην επικοινωνία μεταξύ των ενοίκων ενός χώρου γραφείων, αυξάνουν σημαντικά την παραγωγικότητα και βοηθούν στη δημιουργία νέων ιδεών» εξηγούν το σκεπτικό τους οι αρχιτέκτονες.

Το τελικό αποτέλεσμα θα θυμίζει υπερυψωμένο πάρκο, ενώ ακόμα και τα τέσσερα κλιμακοστάσιά του θα διαθέτουν κήπους με τη μορφή κατακόρυφων φυτεύσεων, μετατρέποντάς το ουσιαστικά στο πιο πράσινο κτίριο της Αθήνας.

LC-A_THEORBIT_1.jpg

LC-A_ORBIT_CONCEPT_2.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 3 =