αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑThe Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos αύξησαν τα κέρδη τους το α’ τρίμηνο του 2017

The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos αύξησαν τα κέρδη τους το α’ τρίμηνο του 2017

Συνεχίζοντας το ρεκόρ κερδοφορίας του 2016 και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων, (EBITDA), της Lamda Development κινήθηκε ανοδικά και αυτό το τρίμηνο παρουσιάζοντας αύξηση 4,5% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2016 και ανήλθε στα €11,6 εκατ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε €9,7 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2016.

Παρουσίαση βασικών εμπορικών δεικτών

Κατά το α’ τρίμηνο 2017 ο συνδυασμός ακραίων καιρικών συνθηκών με τις παρατεταμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς επηρέασαν σημαντικά τη πρόσβαση του καταναλωτικού κοινού στα εμπορικά μας κέντρα, επηρεάζοντας τους βασικούς εμπορικούς δείκτες. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 4,7% σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2016 ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε μείωση της τάξεως του 6,4%. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων προσεγγίζει το 98% με έντονο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Ωστόσο η διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών μας κέντρων εν συγκρίσει με την λοιπή αγορά λιανικής επιβεβαιώνεται από τη προτίμηση που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό. Οι συνεργάτες μας, έμποροι λιανικής, συνεχίζουν να τυγχάνουν αδιάληπτης υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες διαφήμισης και επικοινωνίας προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας.

Όπως διαβάζουμε στο Euro2day.gr, η λειτουργική κερδοφορία του “The Mall Athens” ανήλθε στα €7,1 εκατ. σημειώνοντας άνοδο κατά 4,4%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε μείωση κατά 4,7% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε μείωση κατά 5,8% με βασικότερη αιτία τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μέσα μαζικής μεταφοράς, περιορίζοντας αισθητά τη πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο μέσω του δικτύου σταθερής τροχιάς Η λειτουργική κερδοφορία του “Mediterranean Cosmos” στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €3,8 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο κατά 2,7%. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση κατά 4,6%

Επίσης, σημειώθηκε μείωση του αριθμού των επισκεπτών κατά 10,1%, ενώ το εμπορικό κέντρο βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης, με ποσοστό 99%. Κύρια αιτία επιδείνωσης των βασικών εμπορικών δεικτών του εμπορικού κέντρου αποτέλεσαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στη βόρεια Ελλάδα (το κέντρο ανέστειλε τη λειτουργία του για δύο ημέρες) και λειτούργησαν ανασταλτικά στη μετακίνηση του καταναλωτικού κοινού. Σε ό,τι αφορά το Golden Hall, η ετήσια λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε €4,2 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 5,0%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε καθοδικά κατά 4,8%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε περίπου στάσιμος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =