αρχικηVIRALThe Grid: Αυτό το φουτουριστικό κτίριο θα γίνει στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι (Εικόνες)

The Grid: Αυτό το φουτουριστικό κτίριο θα γίνει στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι (Εικόνες)

Υπογράφηκε μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και της THE GRID Α.Ε. (εταιρεία συμφερόντων της NOVAL PROPERTY και της BROOKLANE) η σύμβαση για την κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι, συνολικού προϋπολογισμού 96,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΤΕΡΝΑ έχει ήδη εγκατασταθεί στο χώρο και το συνολικό έργο, περιλαμβανομένου περιβάλλοντος χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026, ενώ αρκετά νωρίτερα θα παραδοθεί στους μισθωτές για εγκατάσταση και ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών διαρρύθμισης.

Το συγκρότημα γραφείων THE GRID, πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 16.100 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι επί πολλές δεκαετίες το οικόπεδο φιλοξενούσε την έδρα της εταιρείας Kodak Express. Το ακίνητο μαζί με τα κτίσματα όπου βρισκόταν η έδρα της ελληνικής θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας περιήλθε τον χειμώνα του 2021 στην κυριότητα της κοινοπραξίας Brook Lane – Noval Property και το κτίριο κατεδαφίστηκε τον Ιούλιο του 2022.

Το συγκρότημα αποτελείται από 2 κτίρια σχήματος Γ τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας έναν κεντρικό κήπο με εκτεταμένη βλάστηση. Kάθε κτίριο αποτελείται από τρεις διακριτούς όγκους, οι οποίοι ενώνονται μέσω «γεφυρών». Σε κάθε κτίριο δημιουργείται ένα ηλιακό αίθριο το οποίο περικλείεται από την κεντρική είσοδο και τα εξωτερικά κλιμακοστάσια. Οι εξωτερικές όψεις επενδύονται εξ ολοκλήρου με ενεργειακό κέλυφος και το συγκρότημα αναμένεται να πιστοποιηθεί στην ανώτερη βαθμίδα αξιολόγησης LEED PLATINUM.

https://economico.gr/wp-content/uploads/2024/01/PHOTO-4-1.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 5 =