αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑThe Godfather of sneakers: Πως ένας 16χρονος έχτισε μια «χρυσή» εταιρία, πουλώντας σπάνια αθλητικά παπούτσια (ΒΙΝΤΕΟ)

The Godfather of sneakers: Πως ένας 16χρονος έχτισε μια «χρυσή» εταιρία, πουλώντας σπάνια αθλητικά παπούτσια (ΒΙΝΤΕΟ)

«Όποιο παπούτσι θέλεις, πιθανότατα το έχω. Κι αν δεν το έχω, μπορώ να το βρω μέσα σε 24 ώρες». Κάπως έτσι ξεκινά να μιλά για την εταιρία του ο Benjamin Kapelushnik. Είναι ο 16χρονος που κατάφερε να χτίσει μια «χρυσή» εταιρία, πουλώντας σπάνια αθλητικά παπούτσια. Είτε σε ράπερ και σε διάφορους celebrities, είτε στο ευρύ κοινό μέσω του site του.

Κάθε ημέρα, τελειώνει το σχολείο στις 15:00, φθάνει στο σπίτι κάπου στις 16:00, τρώει, κάνει λίγο homework και στη συνέχεια κάθεται στο γραφείο… της δουλειάς. Ο ίδιος ξεκίνησε κάποτε να συλλέγει αθλητικά παπούτσια. Πολλά αθλητικά παπούτσια. Όμως μόνο αυτά που ήταν σπάνια ή ήταν κάποια ειδική version. Για παράδειγμα, πολλά sneakers βγαίνουν κατά καιρούς στην αγορά, σε περιορισμένα κομμάτια και έχουν την «υπογραφή» κάποιου γνωστού προσώπου.

Ο 16χρονος επιχειρηματίας, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε ακόμα και να πληρώσει ανθρώπους, έτσι ώστε να στηθούν στην ουρά για αυτόν, και να αγοράσουν ένα ζευγάρι, το οποίο θα του το παραδώσουν. Στη συνέχεια, ο ίδιος «ανεβάζει» τα παπούτσια στο website του, όπου λίγο καιρό μετά ίσως το πουλήσει σε πολλαπλάσια τιμή. Είναι ένα ιδιαίτερος reseller, με απλά λόγια. Μάλιστα, με μια απλή ματιά στο website του, μπορείς να δεις αρκετά γνωστά παπούτσια. Ο ίδιος διαθέτει επίσης πάνω από 600.000 followers στο Instagram. Κάτι που τον βοηθά σημαντικά στην προώθηση του project του.

Το 2016, τα έσοδα του από πωλήσεις έφτασαν κοντά στο 1 εκατ. δολάρια. Τι έρχεται μετά; Θέλει να ανοίξει φυσικά καταστήματα. Με πρώτο σταθμό το Μαϊάμι. Όλοι οι φίλοι του, στην αρχή του έλεγαν ότι απλά χάνει τα χρήματα του. Τελικά, έκαναν λάθος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − four =