αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑTesla: Ρεκόρ παραδόσεων στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Tesla: Ρεκόρ παραδόσεων στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Ρεκόρ παραδόσεων αυτοκινήτων κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις ελλείψεις ημιαγωγών, ενώ στηρίχθηκε και στις πωλήσεις των φθηνότερων μοντέλων της.

Η Tesla αντεπεξήλθε στην παγκόσμια κρίση εφοδιασμού ημιαγωγών καλύτερα από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλός της Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι εγκυμονούν προκλήσεις όσον αφορά την προμήθεια ημιαγωγών και πρώτων υλών.

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε συνολικά 201.250 οχήματα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, την ώρα που οι αναλυτές τοποθετούσαν τον πήχη των παραδόσεων στα 200.258 οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Tesla έδειξαν ότι ο αυξημένος αριθμός των παραδόσεων των μοντέλων Model 3 και Model Y, που αποτελούν τις φθηνότερες επιλογές της εταιρείας”, αντιστάθμισαν τη μείωση των πωλήσεων για τα Model S και Model X.

Τους τελευταίους μήνες, εν τω μεταξύ, η εταιρεία προχώρησε σε αύξηση των τιμών των οχημάτων της, εξέλιξη που ο Έλον Μασκ απέδωσε στη “μεγάλη πίεση των τιμών στην αλυσίδα εφοδιασμού”, ειδικά στην προμήθεια πρώτων υλών. Προειδοποίησε, επίσης, ότι η “μεγαλύτερη πρόκληση σχετίζεται με τις αλυσίδες εφοδιασμού, ειδικά με την έλλειψη ημιαγωγών. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι αντίστοιχο”.

Οι “ταύροι” για τη μετοχή της Tesla χαιρέτησαν τα στοιχεία των παραδόσεων, ωστόσο τώρα όλα τα βλέμματα στρέφονται στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου για να δουν αν οι πρόσφατες μειώσεις των τιμών bitcoin είχαν αρνητική επίδραση στην κάτω γραμμή αποτελεσμάτων της Tesla, λόγω της έκθεσής της στην αστάθεια του κρυπτονομίσματος.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + two =